تهران، حکیمیه، دانشگاه شهید بهشتی، پردیس شهید عباسپور، ساختمان دکتر حسابی، پارک علم و فناوری، شرکت دانش بنیان آبرام تلفن : 09127628430 - 73932113(021)

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی:

آب آشامیدنی ،آبی است،که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند.

اب اشامیدنی در دسترس ما درصد بسیار کمی از کل اب موجود در سطح زمین را تشکیل میدهد درحالی که دسترسی به آب آشامیدنی سالم برای حفظ سلامت انسان و نیز توسعه و پیشرفت جوامع بشری ضروری می‌باشد. لذا با توجه به روند افزایش آلودگی منابع آب موجود و ضرورت دسترسی به آب آشامیدنی سالم، شناخت دقیق اجزای آب و داشتن دانشی کافی در زمینه‌ی برنامه‌ریزی، طراحی و بهره‌برداری طرح‌های آب لازم به‌نظر می‌رسد. از طرفی آشنایی با استانداردها و معیارهای کیفی آب شرب چه از نظر بهداشتی و چه از نظر گوارایی از سوی کلیه افراد فعال در این بخش (متخصصان، طراحان، مهندسین، بهره‌برداران و مشاوران) نیز کاملاً ضروری می‌باشد.

ویژگی های آب اشامیدنی:

1)ویژگی های فیزیکی آب آشامیدنی(استاندارد ملی ایران 1053)

طعم و بو  آب اشامیدنی:

آب آشامیدنی باید بدون هرگونه طعم و بوی نامطلوب باشد.

ویژگی های ظاهری

آب آشامیدنی باید بدون هرگونه مواد خارجی قابل رویت با چشم غیرمسلح باشد، مانند: شن و روغن

2)ویژگی های شیمیایی اب اشامیدنی(استاندارد ملی ایران 1053)

الف) مواد شیمیایی معدنی سمی

ب) مواد شیمیایی معدنی غیر سمی

2)مواد شیمیایی معدنی غیر سمی

3)ویژگی های بیولوژیکی(استاندارد ملی ایران 1011)

اب اشامیدنی باید از باکتری های کلیفرم عاری باشد.

خطرات اب اشامیدنی ناسالم

به دلیل اینکه اب نقش اساسی در بقا زندگی انسان ایفا می‌کند، در صورت آلوده بودن توانایی زیادی برای انتقال انواع گوناگونی از بیماریها و امراض را دارد. این بیماریها به وسیله باکتریهای بیماری‌زا ، ویروسها ، پروتوزوئرها و کرمها در انسان ایجاد می‌شوند. آلودگی به این بیماریها ، زمانی اتفاقی می‌افتد که ارگانیسم بیماری زا به آب راه می‌یابد و این آب توسط فردی که به بیماری مصونیت ندارد مصرف میشود.از عمده ترین بیماری های این دسته وبا،حصبه،ژیاردیانیز ، لپتوسیپروسیس ، تولادمیا ، اسهال میکروبی و غیره هستند که یک مسیر از انتقال مدفوع تا خوراک داشته و بروز آنها بطور همزمان ، بین افرادی که از یک منبع آب استفاده کرده اند مشخص می شود.

خلاصه: دسترسی به اب اشامیدنی سالم برای حفظ سلامت انسان و نیز توسعه و پیشرفت جوامع بشری ضروری میباشد پس اب اشامیدنی باید مطابق با استانداردهای بهداشتی مقررات اولیه اب اشامیدنی باشد همچنین براساس استاندارهای ثانویه ،اب اشامیدنی باید از نظر پارامترهای زیباشناختی از جمله رنگ،بو و طعم دارای مقادیر پایین و قابل قبول باشد.

 

Rate this post
به اشتراک بگذارید :
whatsapp