اندازه گیری نیتروژن به روش کلدال

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه

اندازه گیری نیتروژن به روش کلدال

دستور کار اندازه گیری نیتروژن به روش کلدال برای تجزیۀ خاک و گیاه مناسب است که برای آنالیز آب در آزمایشگاه آب در شرکت آبرام اجرا می گردد. یک روش اصلاح شدۀ ساده، تجزیۀ نمونه ­هایی را که شکل های اکسیدۀ بالاتری از نیتروژن را در بردارند ممکن می­ سازد. جهت مشاهده بر روی آپارات کلیک کنید.

برای اندازۀ مناسب نمونه بایستی دقت کرد. چنانچه مجهول به صورت گرد باشد ، نمونه ­هایی را روی کاغذ صافی های cm 9 وزن شوند. کاغذها را به دور نمونه ­ها تا کنید و هر یک را به درون بالن کلدال بیندازید (بسته ­بندی کردن نمونه با کاغذ از چسبیدن نمونه به گردن بالن جلوگیری می ­کند). چنانچه مجهول به صورت گرد نباشد، نمونه ­ها را می ­توان بدون استفاده از کاغذ مستقیماً به درون بالن های کلدال وزن کرد.

اندازه گیری نیتروژن به روش کلدال

mL25 از 4SO2H غلیظ، g10 از 4SO2K گردشده و کاتالیزگر  به هر بالن اضافه شود.

بالن را در یک وضعیت کج با گیره­ای در یک محفظۀ هضم تهویه­ شده یا در هود ببندید. مخلوط را به آرامی گرما دهید تا 4SO2Hشروع به جوشیدن کند. در صورت مشاهدۀ کف زیاد، گرما دادن را بطور موقت قطع کنید. نگذارید که کف به گردن بالن برسد. پس از اینکه کف از بین رفت و اسید به ­شدت شروع به جوشیدن کرد، بدون توجه بیشتر به نمونه ­ها می ­توان دستگاه تقطیر را سوار کرد. گرما دادن را ادامه دهید تا اینکه محلول بی­رنگ یا کمی زرد شود. این عمل ممکن است 2 تا 3 ساعت طول بکشد. در صورت نیاز، با احتیاط مقداری اسید به جای اسید تلف ­شده بر اثر تبخیر اضافه کنید.

تقطیر آمونیاک

هنگامی که هضم کامل شد، گرمادادن را قطع کنید و بگذارید بال ن­ها تا دمای اتاق خنک شوند؛ چنانچه مایع شروع به سفت­شدن کرد، بالنها را بچرخانید. با احتیاط mL250 آب به هر بالن بیفزایید و مجدداً بگذارید تا محلول تا دمای اتاق خنک شود. در صورتی که جیوه به عنوان کاتالیزگر به­کار برده شده باشد، mL25 از محلول S2Na)، %4 -w/v) بیفزایید.

دستگاه تقطیری همانند آنچه که در شکل 12-3 ب نشان داده شده است به­کار گیرید. دقیقاً mL 000,50 از محلول استاندارد MHCI 1,0  را به داخل بالن گیرنده پی­پت کنید (یادداشت 4). بالن را با گیره طوری ببندید که نوک رابط دقیقاً زیر سطح اسید استاندارد قرار گیرد. شیر آب متصل به مبرد را باز کنید.

ضمن کج کردن بالن کلدال، حدود mL60 از محلول %5 (w/v) NaOH به نحوی بیفزایید که مخلوط مخلوط شدن آن با محلول موجود در بالن به حداقل برسد. محلول سود غلیظ بسیار خورنده است و باید با دقت زیاد دستکاری شود (یادداشت 5). چند قطعه روی دانه­ای (یادداشت 6) و قطعۀ کوچکی از کاغذ لیتموس بیفزایید. بالن کلدال را بی­درنگ به تلۀ افشک متصل کنید. محتوی بالن را با احتیاط هم بزنید. بعد از اینکه مخلوط­شدن تکمیل شد، کاغذ لیتموس باید آبی شود که نشان می­دهد محلول بازی شده است.

محلول را بلافاصله بجوشانید و با سرعت ثابتی تقطیر کنید تا اینکه نصف تا یک سوم محلول اولیه باقی بماند. سرعت گرمادادن را در طی این زمان کنترل کنید تا از کشیده­شدن اسید گیرنده به داخل بالن کلدال جلوگیری شود. پس از کامل شدن تقطیر، بالن گیرنده را پایین بیاورید تا اینکه نوک رابط کاملاً از اسید استاندارد فاصله بگیرد. سپس گرما دادن را قطع کنید، مبرد را از دستگاه جدا و داخل آن را با حجم کمی از آب آبکشی کنید و محلولهای شستشو را در بالن گیرنده جمع­آوری نمایید. 2 قطره سبز برموکرزول بر بالن گیرنده بیفزایید و HCI باقیمانده را با NaOH M 1,0 استاندارد تا تغییر رنگ شناساگر تیتر کنید.

نکات اندازه گیری نیتروژن به روش کلدال

  1. در صورتی که کاغذصافی برای نگه­ داشتن نمونه به ­کار برده شود، قطعۀ مشابه ی را به عنوان شاهد طی تجربه به­ کار گیرید. کاغذصافی شسته ­شده با اسید اغلب با مقادیر قابل توجه ی یون آمونیوم آلوده است و در صورت امکان باید از کاربرد آن اجتناب کرد.
  2. هر یک از عوامل زیر هضم را کاتالیز می­کند: قطره­ای از جیوه، g 5,0 از HgO، بلوری از 4CuSO، g 1,0 از سلنیم، g 2,0 از 3CuSeO. در صورت تمایل می­توان کاتالیزگر را حذف کرد.
  3. یونهای جیوه (II) را باید به صورت سولفید رسوب داد تا از بازداری مقداری از آمونیاک به صورت کمپلکس جیوه جلوگیری شود.
  4. روش کار بهبودیافته حدود mL 50 از محلول %4 بوریک اسید را در جای HCI استاندارد در بالن گیرنده به­ کار می ­برد. بعد از تکمیل تقطیر، آمونیوم بورات تولیدشده را به کمک 2 تا 3 قطره از شناساگر سبز برموکرزول با MHCI 1,0 تیتر می­کنند.
  5. در صورتی که محلول سدیم هیدروکسید با پوست بدن شما تماس پیدا کرد، بی­درنگ منطقۀ تحت تأثیر قرار گرفته را با مقادیر زیادی آب بشویید.
  6. روی دانه ­ای (با عدد ماشوی 10 تا 20) اضافه می­شود تا از پلق­زدن زدن محلول پی تقطیر جلوگیری کند؛ دانه­های روی به­کندی با باز واکنش می­کنند و حبابهای کوچکی از هیدروژن تولید می نمایند که از ابرگرمایش مایع جلوگیری می­شود.
  7. درصد پروتئن در مجهول توسط ضرب­کردن درصد N در ضریب مناسبی محاسبه می­شود: 70,5 برای حبوبات، 25,6 برای گوشت و 38,6  برای لبنیات.

مقالات پیشنهادی

باکتری های موجود در آب

باکتری های موجود در آب : گروه كليفرم که شامل گونه هايي از باکتری های موجود در آب که متعلق به خانواده آنتروباكتريا سه ها هستند. تعريـف قديمي از اين گروه بر اساس باكتري شناسي علمي نبوده، بلكه مبتني بر روش تخمير لاكتوز مي باشد. بنابر اين در رابطه با روش تخمير، اين گروه تحت عنوان […]

سودوموناس. آئروژینوزا

شمارش سودوموناس آئروژینوزا

شمارش سودوموناس آئروژینوزا: سودوموناس آئروژینوز ا گونه .ای از جنس سودوموناس است که گستردگی زیادی در محیط .های طبیعی دارد و آن .را می توان از آب، خاک و سبزی های خام جدا کرد . سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری بیماری.زا و فرصت.طلب است که در افراد بیمار، به ویژه افرادی که سیستم ایمنی تضعیف شده دارند، ایجاد […]

مساله آب

مساله آب در مقیاس جهانی

مساله آب در مقیاس جهانی مساله آب یه بیان دکتر حامد قدوسی استاد فایننس موسسه استیونز و فارغ التحصیل MIT در دانشگاه دوستی می‌پرسید اگر استدلال «هدر نرفتن جریان بازگشتی» را بپذیریم، چرا اصولا باید نگران مدیریت مصرف آب بود؟ نمی‌شود گفت بلاخره هر آبی که جایی می‌ریزد یا تبخیر می‌شود دوباره به زمین برمی‌گردد و […]

شناسايي كليفرم

جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود

جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود شناسايي كليفرم ها نشانگر يكي از بهترين راه ها براي ارزيابي كارائي روشهاي تصفية آب است . باكتر هاي كليفرم به دليل سرعت و سهولت جدا سازي و شناسايي ، شاخص ميكروبي مناسبي  براي تعيين كيفيت آب آشاميدني هستند اين باكتريها نبايد در آب آشاميدني تصفيه شده […]

عوامل باکتری زا آب

عوامل باکتری زا آب انواع عوامل باکتری زا آب شامل باکتری ­های بیماری ­زای روده ­ای ، ممکن است در منابع آب یا در فاضلاب وجود داشته باشد. باکتری ­های بیماری­زایی که از راه آب یا فاضلاب قابل انتقال هستند، شامل سالمونلا، شیگلا، کمپیلوباکتر، اشربشیاکلی انتروپاتوژنیک، ویبریوکلرا، لپتو سپیرا و یرسینیا می­ باشد. خانواده لژیونلا […]

آزمایش آب چاله آسانسور

آزمایش آب چاله آسانسور آزمایش آب چاله آسانسور به دلیل پی بردن به منبع آب نشت شده به آسانسور انجام می شود. پیدا شدن آب در چاله آسانسور موجب نگرانی صاحبان ساختمان می شود. چرا در نگاه اول نشت آب در چاله نشان می دهد که عملیات آب بندی در ساختمان به درستی انجام نشده […]

آزمایش فسفات آب در آزمایشگاه آبرام

روش اندازه‌گیری فسفات در آب

روش اندازه‌گیری فسفات در آب فسفات بر حسب PO43- بیان می‌گردد. این ترکیب در محیط اسیدی قوی با آمونیوم مولبیدات کمپلکس زرد رنگ به فرمول H7P(Mo2O7) ایجاد می‌کند که شدت رنگ ایجاد شده بستگی به میزان فسفات دارد. در زیر به مزاحمت‌ها و نحوه حذف آن‌ها، مواد و محلول‌های مورد استفاده مورد نیاز و روش […]

استانداردهای استخر شنا

استانداردهای استخر شنا : در استانداردهای استخر شنا ، تصفيه و گندزدايي آب استخرهاي شنا بايد ويژگيها و الزامات باكتريولوژيكي، فيزيكي و شيميايي مناسبي براي آب استخر شنا مد نظر قرار گيرد. ويژگيهاي باكتريولوژيكي آب :  ويژگي هاي باكتريولوژيكي آب استخرهاي شنا(استانداردهای استخر شنا) بايد مطابق جدول زیر باشد : ويژگيهاي فيزيكي و شيميايي آب : معيارهاي […]

روش کار تیتراسیون

روش کار تیتراسیون دقت عمل در روش کار تیتراسیون بسیار با اهمیت می باشد چراکه یکی از مهمترین و متداولترین روشهای اندازه گیری کمی در آزمایشـگاه هـای شـیمی، حجـم سـنجی (تیتراسیون) است، که مـوارد کـاربرد گونـاگونی دارد. ماننـد تیتراسـیون اسـید- بـاز، اکسـایش- کـاهش (منگانومتری، یدومتری و …)، کمپلکسومتری، رسوبی، و… در تجزیه حجم سنجی، یک محلول […]

استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی

استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی ، بر اساس استانداردهای تدوین شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران به شرح زیر می باشد. البته پارامتر های که برای خروجی سیستم تصفیه فاضلاب واحد صنعتی از سوی سامان حفاظت محیط زیست در نظر گرفته می شود بستگی نوع فعالیت واحد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید