باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) :

به منظور بررسی باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) ، تشكيل بيوفيلم هاي ميكروبي و به دنبال آن خوردگي در تجهيزات و شبكه ها که از جمله مسايل مهم در  انشعابات آب و فاضلاب مي باشد . موجودات مختلف مانند باكتريها, قارچها , جلبك ها و جانوران دريايي به طور مستقيم و يا غير مستقيم در فرآيند خوردگي شركت مي كنند . رشد اين ميكروارگانيسم ها با ترشح پليمر خارج سلولي همراه مي باشد كه سبب تشكيل لايه اي به نام بيوفيلم بر سطوح تجهيزات مي شود. اين لايه در نتيجة جذب مواد معلق موجود در آب حجيم مي شود. با تشكيل بيوفيلم بر جداره سطوح, شرايط جهت رشد باكتريهاي خورنده كه مهمترين آنها باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) مي باشند, مساعد گرديده و در زير رسوبات تشكيل شده , خوردگي ميكروبي ظاهر مي شود.

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB)

 

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) بطور وسيعي از اقيانوسها ,آبهاي شيرين ,رسوبات و لجن ها پراكنده مي باشند و در حين تكثير با استفاده از سولفات به عنوان پذيرنده نهايي الكترون ,سولفيد هيدروژن توليد مي نمايند. تاكنون حدود 14 جنس از اين گروه باكتريها شناخته شده كه به جز جنس دسولفونما تمامي آنها گرم منفي مي باشند. مطالعات نشان مي دهد كه يك جنس از اين باكتريها به نام دِسولفوويبريو, مي تواند در حين تكثير فعال خود, بيش از 10 گرم در ليتر سولفيد توليد نمايد. اگر مقدار سولفيد هيدروژن به ppm 0.5 برسد بوي آن در آب آشاميدني قابل تشخيص مي باشد و اگر اين غلظت حدود ppm 1 باشد , آب را سياه و متعفن مي كند و اگر به بيش از 1 ppm برسد علاوه بر استشمام بوي تعفن, آب را بسيار خورنده مي سازد. به علاوه مواردي از ايجاد كوليت زخمي شونده توسط باكتريهاي احيا كننده سولفات گزارش گرديده است, اين باكتريها در شرايط مناسب با رشد خود در داخل خطوط لوله ها, ايجاد توده هاي بسيار بزرگي به نام گالوانيك سل مي كنند. تاثير سوء‌ اين توده ها در خورندگي خطوط لوله ها بيش از اثر سولفيد هيدروژن بر فلزات يابتون مي باشد.

با توجه به مطالب فوق, شناسايي و شمارش اين باكتريها در آب آشاميدني ضروري مي باشد.

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) به باكتريهايي گفته مي شود كه در محيط هایی دماي 37-28 درجه سلسيوس به مدت 21 روز ايجاد رسوب سياه رنگ مي نمايد و يا اينكه با افزودن 0.5 ميلي ليتر معرف كلريدفريك و 0.5 ميلي ليتر معرف پارا آمينو دي متيلن آنيلين طي مدت 15 دقيقه ايجاد رنگ آبي مي نمايد.

برای دانلود استاندارد اندازه گیری باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) بر روی لینک کلیک کنید.

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB)

 

مقالات پیشنهادی

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

میزان کلر باقی مانده آب

میزان کلر باقی مانده آب میزان کلر باقی مانده آب ، در نقاط دور دست شبکه توزیع آب ، بین 0.2 تا 0.5 میلیگرم بر لیتر توصیه می شود. در صورتی که ایجاد کلر ترکیبی باقی مانده ملاک عمل قرار گیرد. مقدار آن در نقاط دور دست شبکه توزیع آب ، ۱تا ۲ میلی گرم […]

قانون آب آشاميدني سالم

قانون آب آشاميدني سالم براساس قانون آب آشاميدني سالم EPA آلاينده هاي داراي اثرات نامطلوب بـر سـلامت عمـومي را تعيـين کرده و اسـتانداردهاي آب شرب ملي را تنظيم نمود. تمام فعاليتهاي آلاينده احتمالي در آن مناطق شناسايي شـود، كـه فعاليـتهـاي كشـاورزي بـه خصـوص اسـتفاده از كودهـا و آفتكش ها و مخازن فاضلاب از جمله اين آلاينده ها […]

كليفرم

رنگ آميزي باکتری

رنگ آميزي باکتری: برای رنگ آميزي باکتری باید محلولی که ترکیب آن به شرح زیر آمده است را به وسيله كاغذ صافي ،صاف كرده و در يك شيشه يا بطري درب دار رنگ آميزي بريزيد. محلول لوگل ، اصلاح شده براي رنگ آميزي گرم  را در يك هاون پودر كنيد. آب مقطر را كم كم اضافه […]

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب : وسایل و لوازم آزمایشگاه آب در تصفیه خانه ها و آزمایشگاه های عمومی آب بر حسب تنوع آزمایشات میتواند متفاورت باشد. فرض اینکه برای انجام آزمایشهای گفته شده در آزمایشگاه آب باید به وسایل ولوازم زیر مجهز شود. واضح است که اگر نوع فرآیند تصفیه و واحدهای تصفیه، با آنچه به […]

محيط كشت

محيط كشت : محیط کشت ، محيط آگار جامد سترون را با جوشاندن در آب و يا به كمك بخار آب در يك ظرف در بسته ذوب كنيد . از تماس طولاني غير ضروري محيط كشت با دماي زياد در حين ذوب و يا پس از آن اجتناب كنيد. ظروف حاوي محيط كشت را مجددا سترون نكنيد. چنانچه محيط […]

قلیائیت آب

قلیائیت آب

قلیائیت آب : ظرفیت آب برای خنثی سازی اسید را قلیائیت می نامند. بنابراین، قلیائیت برخلاف اسیدیته، یعنی ظرفیت آب برای خنثی سازی باز، است. قلیائیت آب های طبیعی عمدتاً مربوط به نمک های اسیدهای ضعیف است، لیکن بازهای ضعیف یا قوی نیز ممکن است در آن مشارکت داشته باشند. بی کربنات ها عمده ترین […]

آزمایش های میکروبیولوژِیک آب

آزمایش های میکروبیولوژِیک آب : آزمایش های میکروبیولوژِیک آب بر اساس نیاز مورد بررسی قرار میگیرد که در این آزمایشها میزان کلی فرم موجود در آن آب اندازه گیری میگیدد روش تخمير چند لوله اي براي باكتريهاي كلي فرم بر اساس نظريه وايت و بردلي بيماريهاي مرتبط به آب به گروههاي زير طبقه بندي مي […]

استاندارد رنگ آب

استاندارد رنگ آب استاندارد رنگ آب آشامیدنی باید حداکثر ۱۵ پلاتین ، کبالت برای رنگ حقیقی (TCU) باشد که مقدار رنگ آب آشامیدنی به دستگاه اسپکتروفتومتر قابل اندازه گیری است. هر چند هدف اصلي و اوليه در تصفيه خانه آب توليد آب سالم و بهداشتي است كه متغيرهاي آن در حد استانداردهاي سلامت باشد. اما مسايل […]

تست آب بویلر

تست آب بویلر جلوگیری از خوردگی دیگ بخار و بویلر و دستگاه­های جانبی آن یکی از دلایل پر اهمیت کنترل آب دیگ بخار و تست آب بویلر است. دلیل اصلی خوردگی دیگ­های بخار و بویلر ها به عوامل زیر بستگی دارد. مقدار نامناسب اکسیژن pH نامناسب. وجود یون های نامناسب وجود گازهای محلول میزان بالای […]

آزمایش درصد حجمی لجن ته نشین شده

آزمایش درصد حجمی لجن ته نشین شده: آزمایش درصد حجمی لجن ته نشین شده ، به منظور اطلاع یافتن از قابلیت ته نشینی لجن فعال و محاسبه شاخص حجم لجن SVI انجام  می شود. شاخص حجم لجن عبارتست از حجم (حسب میلی لیتر ) لجن فعال حاو ی یک گرم مواد جامد خشک معلق پس […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید