طعم و بوي آب استخر

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

طعم و بوي آب استخر :

از آنجا که احساس طعم و بوي آب استخر  غالباً به یكدیگر مربوط هستند غالباً موادي که در داخل آب ایجاد بو ميکنند، تقریباً هميشه ایجاد طعم نيز مينمایند و نيز (عكس این مطلب) مواد معدني زیادي وجود دارند که ایجاد طعم ميکنند ولي به هيچ وجه توليد بو نمينمایند.
بعنوان مثال درصورتي که عوامل غيرفراري مانند کلرورسدیم با تاثير روي طعم آب هيچگونه اثري بر روي بوي آن ندارد، عوامل مختلفي در ایجاد طعم و بو ازجمله تجزیه گياهان آبزي، محصولات حاصل ازکلرینه کردن آب و… موثر هستند. از نظر مصرف کنندگان، طعم و بو بدلایل روشني ناخوشایند می باشد. از آن جا که آب همواره به عنوان مادهاي بيطعم و بو شناخته شده است چنين تصور ميکند که مزه و بو همراه با آلودگي هستند از این رو ترجيح می دهد که از آب استخر هایي بدون طعم و بيبو استفاده کند حتي اگر چنين آبي تندرستي وي را به خطر نيندازد.

پس از طعم و بوي آب استخر ، رنگ آب استخر نیز از خصوصيات ظاهری مهم در آب استخر به شمار می آید. رنگ ممكن است
ناشی از آهن که به رنگ قرمز متمایل به قهوه ای یا منگنز به رنگ قهوه ای متمایل به سياه و یا رنگ سبز ناشی از خوردگی مس در آب ایجاد شود. جلبک ها نيز با رشد شان سبب تغيير رنگ به سبز یا قهوه ای می گردند. حذف رنگ از ضروریات مهم مدیریت استخر ها می باشد،که از نظر مقبوليت، براي شناگران از اهميت ویژه ای برخوردار است. دترجنت ها بعنوان عوامل فعال سطحی در ایجاد کف و کاهش کيفيت آب می باشد و روغن های معدنی نيز نباید در محيط استخر وجود داشته باشند، زیرا محيط نامناسب در سطح استخر ها ایجاد خواهند نمود. آب رنگي از لحاظ زیبایي براي عموم مردم قابل قبول نيست. بنابر این بهتراست این موضوع دراستخر، مورد توجه بيشتري قرار گيرد.

لازم به توضيح است که کنترل کيفيت ميكروبی آب استخرهای شنا از مهمترین عوامل در استفاده از استخرهای شنا می باشد. اکثر ميكروارگانيسم ها که از ترشحات دهان، بينی، پوست و دفع ادرار شناگران خارج می شوند در فرایند تصفيه حذف می شوند. جهت پایش و کنترل آب استخر از ميكروارگانيسم های شاخص کليفرم هاي گرماپاي، شمارش بشقابی، استافيلوکوك آرئوس، سودوموناس آئروژینوس)استفاده می نمایند. نمونه ها پس از جمع آوری حداقل هفته ای یكبار مطابق با دستورالعمل استاندارد مورد آزمایش قرار گيرد. علاوه بر کنترل کيفيت ميكروبی آب استخر شنا وجود ميكروارگانيسم های مزاحم همانند رشد جلبک ها که در ایجاد کدورت، رنگ و بو دخالت دارند باید مورد توجه قرار گيرد. که با سوپر کلریناسيون می توان در کنترل آن اقدام
نمود. باکتری های شاخص آلودگی آب استخر عمدتا کليفرم های مقاوم به حرارت و باکتري هاي هتروتروف می باشد ولی سایر ميكروارگانيسم ها شامل سودوموناس آئروژینوزا، استافيلوکوك، لژیونلا، استرپتوکوك های مدفوعی و مایكوباکتریوم مورنيوم(عامل عفونت پوستی،)نيز از جمله باکتري هایي مي باشند که در شرایط خاص و بروز اپيدمي بيماریهاي منتقله از آب استخر باید بررسي شوند. طعم و بوي آب استخر

 

مقالات پیشنهادی

آزمایشات باکتریولوژی آب

آزمایشات باکتریولوژی آب : آزمایشات باکتریولوژی آب بمنظور شناسایی کلیفرم های موجود در آب می باشد که بمنظور شناسایی این مواد از مواد زیر استفاده می گردد: ایندول تست Indole Test به طور کلی باکتریهای غیر هوازی مانند اشرشیاکلی(E.coli)قدرت متابولیسم و تغییر و تبدیل مواد بیشتری نسبت به باکتریهای هوازی دارند. از این خاصیت میتوان جهت […]

بیماریهای آب آلوده

بیماریهای آب آلوده : پروتوزوآها، ويروسها و باكتريها ناقل بیماریهای آب آلوده  هستند.سه گروه متفاوت از ميكروارگانيسمها هستند كه مي توانند از طريق آب آشاميدني منتقل شوند.اين  ميكروارگانيسمها از راه مدفوعي آلودگي فاضلاب يا زائدات حيواني وارد آب ميشوند. در جدول زیر مقادر راهنماي سازمان بهداشت جهاني براي كيفيت ميكروبي آب آشاميدني، بر گرفته و […]

نيتروژن كل كجلدال

نيتروژن كل كجلدال : نيتروژن كل كجلدال عبارت از اندازه گيري نيتروژن آلي و نيتـروژن آمونيـاكي در نمونه آب، خاک یا فاضلاب اسـت. رشـد بيولـوژيكي ميكروارگانيسم ها به نيتروژن آمونياكي نياز دارد كه به وسيله ميكروارگانيسم ها با تركيب سلول مبدل مي شـود. نيتـروژن آلي شامل مواد طبيعي مثل پروتئينها و پپتيدها، اسيدهاي نوكلوئيك و […]

آزمایشگاه تصفیه فاضلاب

آزمایشگاه تصفیه فاضلاب در آزمایشگاه تصفیه فاضلاب شرکت آبرام کلیه آنالیزهای مربوط به فاضلاب و پساب خروجی تصفیه خانه ها آزمایش می شود. در آزمایشگاه تصفیه فاضلاب برای پساب خروجی باید پارامترهای مشخص شده توسط محیط زیست آنالیز شود. برای اینکه پارامترهای خروجی تصفیه فاضلاب مشخص شود باید منبع پذیرنده خروجی فاضلاب تعیین شده باشد. […]

كلر باقیمانده آب استخر

كلر باقیمانده آب استخر : كلر باقیمانده آب استخر از پارامترهای مهم در سنجش کیفیت آب استخر می باشد. آب استخر باید به دفعات مورد آزمایش برای تعيين کلر آزاد باقيمانده قرار گيرد و نمونه ها بایستی از قسمت کم عمق و عميق استخر برداشته شود و ميزان کلر آزاد و باقيمانده در مواقع عادي کلر […]

رنگ سنجی با دستگاه اسپکتروفتومتری

رنگ سنجی با دستگاه اسپکتروفتومتری رنگ سنجی با دستگاه اسپکتروفتومتری برای نمونه های که از صافی عبور داده می شوند ، قابل انجام است که بیانگر حساسیت و نور رد شده از نمونه ها می باشد. رنگ های مختلف از جمله قرمز، سبز و آبی و … بر اساس طول موج عبوری از نمونه و […]

آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس

آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یک باکتری شاخص برای کیفیت بهداشتی آب های سطحی که در آب های آلوده ایجاد عفونت های پوستی و ذات الریه می شود.امروزه باکتري استافیلوکوکوس اورئوس Staphylococcus aureus به عنوان یک عامل مهم بیماري زا مخصوصا در بیمارستان ها  شناخته می شود. در 50سال گذشته این باکتري تغییرات ژنتیکی زیادي را متحمل […]

ستون تبادل یونی آزمایشگاهی

ستون تبادل یونی آزمایشگاهی برای بدست آوردن معیار های طراحی برای حذف یون ها از فاضلاب های صنعتی اغلب نیاز به طراحی ستون تبادل یونی آزمایشگاهی  است که یک دستگاه از این مدل در شکل زیر نشان داده شده است. نکات طراحی ستون تبادل یونی آزمایشگاهی به مدت ۱۰ دقیقه و با دبی ۵۰ میلی لیتر […]

روش آزمایش های آب

روش آزمایش های آب : بیشتر روش آزمایش های آب  مربوطه را میتوان به روشهای مختلف انجام داد که نتایج حاصل از آن، الزاماً یکسان نیست. دانلود استاندارد های روش آزمایش های آب لازمه راهبری مؤثر تصفیه خانه فاضلاب، و کنترل کیفی عملکرد واحدهای مختلف تصفیه، دسترسی سریع به نتایج آزمایش روی نمونه هایی است که […]

فسفر خاک

فسفر خاک فسفر که نقش عمده ای در انتقال انرژی بازی می کند بین 0.1 الی 0.4 درصد از ماده خشک گیاهی را تشکیل می دهد. بنابراین فسفر در فرآیند فتوسنتز و تمامی فرآیندهای شیمیایی – فیزیولوژیکی در گیاه مهم می باشد. عنصر فسفر جزء غیر قابل تفکیک و اصلی برای تقسیم سلولی و گسترش […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید