هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی :

شـوري كـه بـه عنوان عامـل نشـاندهنده ي حضور نمك هاي محلول در آب است، با عنوان هدایت الکتریکی آب آشامیدنی و يا كل مواد جامد محلول آب آشامیدنی مورد سـنجش قـرار ميگيرد. وجود شوري در آب آشاميدني علاوه بر تأثير بر طعم و مزه ي آب، تمايل به اسـتفاده از آب را كـاهش ميدهد، داراي اثرهاي نامطلوب در مراحل تصفيه، تأسيسات تصفيهخانه و شبكهي بهرهبرداري ميباشد و نيز بر رشد گياهان تأثيرگذار خواهد بود.

بر طبق اعلام سازمان بهداشت جهانيحـدود %11از افـراد دنيـا بـه آب آشـاميدني تميـز دسترسـي نداشته اند و با گسترش روز به روز جمعيت، چالش اصلي جهاني تأمين آب سالم مورد نياز حال و آينده ي افراد است. در دسترس بودن آب سالم مقرون به صرفه يكي از چالش هاي كليدي فنّاورانه، اجتماعي و اقتصادي در قرن 21است، از اين رو آب پاك، به عنوان يك حق اساسي بشر توسط سازمان ملل متحد شناخته شده است.

 

نه تنها در سطح ملي بلكه در سطح جهاني اسـتفاده از آب شـيرين و تازه استحصال شده به عنوان مصارف شـرب، بهداشـت، كشـاورزي و صـنعت در اولويـت قـرار دارد. بـا توجـه بـه توضيحات ارائه شده، هدف از اين پژوهش بررسي روشي جديد بـا صـرف انـرژي و هزينـه ي كمتـر نسـبت بـه روشهاي متداول با عنوان روش يونزدايي خازني است كه به منظور حذف نمـك و كـاهش هدایت الکتریکی آب آشامیدنی ، مورد آزمون قرار گرفته است. در اين روش با ساخت محلول خوراك ورودي توسـط نمـك سـديم كلريـد و ساخت الكترودها با پوشش كربن فعال، سامانهي يونزدايي خازني راهاندازي شد و تأثير عوامل متعددي بر روي كارايي فرايند نمكزدايي توسط روش يونزدايي خازني بر روي پاسـخ آزمايش هـا كـه درصـد كـاهش هدایت الکتریکی آب آشامیدنی بود.

بر طبق تعريف، شوري بـه عنوان يك عامل كه نشاندهندهي حضور نمكهاي محلول در آب است تعريف ميشود. اين عامل در اغلـب مـوارد بـا متغيـر هدایت الکتریکی آب آشامیدنی شناخته شده و در پارهاي موارد نيز با متغير كل مواد جامد محلول) (TDS4گزارش شـده اسـت.
اهميت شوري در آب عمدتاً از نظر كشاورزي مطرح است، زيرا حضور نمـك توسـط سـه مـورد زيـر بـر رشـد گياهـان تأثيرگذار خواهد بود.

  • اثرات اسمزي ناشي از غلظت كل نمك محلول در آب موجود در خاك،
  • سميت ويژهي يون ناشي از غلظت يونهاي منحصربهفرد،
  • پراكنش ذرات خاك در اثر غلظت بالاي سديم و شوري پايين

در چند دهه ي اخير فنآوري هاي متعددي جهت نمكزدايي از آبهاي شور از جمله آب دريا توسعه يافته است كه عمدتاً به منظور تأمين آب مطلوب در نـواحي خشـك در دنيـا ميباشـد. باتوجه به محـدوديت هزينـه ي بالاي فراينـد
نمكزدايي از آب،بسياري از كشورها قادر به پرداخت هزينه يان فنآوري بهعنوان يك روش تأمين كننده ي منبع شيرين نميباشند، با اين وجود افزايش استفادهي مداوم از فرايندهاي نمكزدايي از آب شور نمايانگر امكانپذيري جايگزيني ايـن منبـع بـه عنوان يك منبع آب شيرين بوده و بي نياز از تغييـرات در بـارش ميباشـد، بـهعبارت ديگر فنآوري هـاي نمـكزدايي در
ساليان نه چندان دور تنها به نقاط خشك محدود نخواهد شد و همه ي كشـورها و جوامـع بـراي تـأمين آب شـيرين و مطلوب خود شايد ناگزير باشند به اين فرايندها روي آورند.فرايند نمكزدايي، آب شور را به دو بخش تقسيم مينمايـد:
بخشي به عنوان آب شيرين كه حاوي غلظت كم نمكهاي محلول است و ديگري بخـش شـور و حـاوي آب نمـك كـه داراي غلظت بالاي نمكهاي محلول است. اين فنآوري به شكلهاي مختلفي به منظور شيرين سازي و جداسازي نمك مورد استفاده قرار ميگيرد : 

علاوه بر روشهاي نمكزدايي متعارف ذكر شده در قسمتهاي قبل كـه بـا توجـه بـه شـكل زیر سـهم عمـده ي روش هاي نمكزدايي در دنيا را تا سـال 2005مـيلادي تشـكيل ميدهنـد، فراينـدي بـا عنـوان نمـكزدايي بـه روش يون زدايي خازني در سالهاي اخير معرفي شده است كه با توجه بـه تـازگي و نوپـا بـودن آن سـهم بسـيار نـاچيزي در روشهاي نمكزدايي را دارا ميباشد: 

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی
هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

 

 

مقالات پیشنهادی

تصفیه فاضلاب

تصفیه فاضلاب : برای تصفیه فاضلاب بهداشتی يا تركيبي از فاضلاب بهداشتی و صنعتي و كشاورزي روش های مختلفی بر حسب کیفیت فاضلاب مورد نظر وجود دارد باشد. در اينجا ، ارائه روش تصفیه فاضلاب بیشتر ناشي از فعاليت هاي مسکونی و خانگی،مورد نظر است. اين فاضلاب، آبي است كه مواد زائد بدن انسان (مدفوع وادرار) و […]

محیط کشت میکروبی

محیط کشت میکروبی هنگام تهیه محیط کشت میکروبی باید  ذخیره سازی پودر مدیا دی هیدراته در ظروف بسته در محیط تاریک در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد باشد و محیط های کشت در فضای دارای رطوبت کمتر از اتمسفر نگه داری شود. از این محیط کشت ها نباید زمانی که به صورتی کیکی شکل […]

محیط کشت آزمایش mpn

محیط کشت آزمایش mpn آزمایش تخمیر چند لوله (Multiple-Tube Technique) برای تعیین باکتری های گروه کلیفرم و باکتری های آلاینده آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. محیط کشت آزمایش mpn به شرح جدول زیر می باشد که در سه بخش آزمایش های پیش فرض (Presumptive) ، آزمایش های تاییدی می باشد. سپس محاسبات مربوط به […]

pH آب کشاورزی

pH آب کشاورزی pH آب و خاک کشاورزی تاثیر بسیار مهمی در بهره وری و سوددهی از محصولات کشت شده دارد. در واقع pH نشان دهنده میزان اسیدی آب و خاک می باشد که محدوده آن بین 1 تا 14 است. pH=7 در دمای 25 درجه، خنثی بودن pH آب و خاک  را از لحاظ […]

آمونیاک آب

آمونیاک آب

آمونیاک آب: آمونیاک آب که از  مهم ترین ترکیب هیدروژنه ازت(نیتروژن) موجود در آب بوده و در طبیعت از تجزیه موادآلی ازت دارحاصل می گردد.این ماده گازی است بی رنگ با مزه فوق العاده تند و زننده که اشک آور و خفه کننده نیز میباشد.گازآمونیاک از هوا سبک تر بوده به سهولت به مایع تبدیل […]

روش‌های اندازه‌گیری کربن دی‌اکسید در آب

روش‌های اندازه‌گیری کربن دی‌اکسید در آب روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری کربن دی‌اکسید در آب وجود دارد که در پایین به آنها اشاره شده است. میزان کربن دی‌اکسید آزاد در آب‌های سطحی به طور معمول کمتر از 10 ppm می‌باشد، این در حالی است که در آب چاه‌ها مقادیر بیشتری از این ترکیب وجود دارد. کربن […]

کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی

کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی : آزمايش ميكروبي شامل کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی است که  در دماي بالاتر مي تواند، ارگانيزم هاي گروه كليفرم را كه منشا ء مدفوعي دارند از انواعي كه منبعشان غيرمدفوعي است متمايز نمايد. اصلاح كردن شيوه هاي آزمايش، استاندارد كردن روشها ، و مطالعه تفصيلي اعضاي گروه كليفرم كه در مدفوع جان […]

آزمایشگاه کنترل کیفیت آب

آزمایشگاه کنترل کیفیت آب : هدف از آزمایشگاه کنترل کیفیت آب ، آگاهی از وضعیت و روند تغییرات ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی و میکروبی منابع آب، در محل استفاده میباشد. فرایند کنترل کیفی به تأیید امکان ادامه تامین آب از یک محدوده یا منبعی مشخص میانجامد لذا انجام آزمایشات شیمیایی و تعیین پارامترهاي اصلی، براي هر […]

انگل های تک یاخته ای در آب

انگل های تک یاخته ای در آب انگل های تک یاخته ای پاتوژن های مهم هستند که توسط آب منتقل می شوند و ممکن است بطور بالقوه انسان را با مصرف آب آشامیدنی آلوده تحت تأثیر قرار دهند (جدول 1).   جدول 1- بیماری های منتقله توسط آب با پروتوزوآها   ژیاردیا ژیاردیا، انگل تک […]

آلودگی آبهای زیرزمینی

آلودگی آبهای زیرزمینی تعدادی از آلاینده های شیمیایی عامل اصلی آلودگی آبهای زیرزمینی می باشند که در نتیجه تماس بلندمدت از طریق آب آشامیدنی باعث اثرات سوء بر سلامت انسان میشوند. با این حال، این تنها بخش بسیار کوچكی از مواد شیمیایی هستند که ممكن است از منابع مختلف به آب آشامیدنی برسند. مواد مورد توجه […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید