کیفیت آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

کیفیت آب

کیفیت آب ،بسياري از مواد شيميایي در آب تنها پس از یک دوره حضور بلند مدت و تماس با مصرف کننده گان نگران کننده مي باشد. از این رو براي کاهش ریسک شيوع بيماري هاي منتقله از آب و بيماري هاي ناشي از عدم شستشوي کافي در شرایط اضطراري، حتي در صورتي که یک یا چند نوع از ترکيبات شيميایي (با توجه به نوع ترکيب، غلظت آلاینده شيميایي و تحليل اثرات احتمالي آن،) غلظتشان بالاتر از مقادیر رهنمودي بود، مي توان از این منبع آب استفاده کرد. در مناطقي که احتمال استفاده از منبع آب در طولاني مدت وجود دارد، باید به آلاینده هاي شیميایي و رادیولوژیكي که احتمال وجودشان در منبع آب وجود دارد بيشتر توجه کرد و در بعضي مواقع نياز به تصفيه بيشتر براي حذف این آلاینده ها وجود دارد.
در مواقعي که یک منبع آب آلوده به ترکيب شيميایي و یا رادیولوژیكي است باید از ورود آب این منبع به تصفيه خانه اجتناب کرد. وجود یک ماده شيميایي در آب که مي تواند در کوتاه مدت خطر آفرین باشد بسيار به ندرت اتفاق مي افتد، در این شرایط باید در جست و جوي این بود که آیا رهنمودها اجازه مصرف این آب را مي دهند و یا باید به دنبال منبع آب دیگري بود. در بعضي مواقع به ویژه در صورت عدم دسترسي به منابع آب جایگزین، باید به دنبال فرآیندهاي تصفيه جهت حذف آلاینده هاي شيميایي آب بود براي مثال بسياري از آلاینده هاي آب را مي توان توسط جذب سطحي (با گرانول و یا پودر کربن فعال) حذف کرد و این ذرات را نيز به وسيله فرآیند هایي نظير انعقاد، لخته سازي و فيلتراسيون حذف نمود.

دستگاه هاي قابل حمل و کيت هاي سنجش سریع آلاینده هاي شيميایي این امكان را ایجاد نموده تا بتوان در محل نمونه برداري کیفیت آب نظير کلر آزاد باقيمانده، pHو کدورت را اندازه گيري کرد. به علاوه در صورت نياز به نمونه برداري متعدد و وجود منابع آب مختلف، دسترسي و یا
تجهيز یک آزمایشگاه مناسب ثابت و یا سيار ارزشمند است.
در پایش ميكروبي کیفیت آب، صفر بودن ميزان اشریشيا کلي در 100ميلي ليتر آب باید به عنوان هدفي براي تمامي سيستم هاي تأمين آب آشاميدني حتي در شرایط اضطراري قرار گيرد. هرچند ممكن است دستيابي به این کيفيت به سرعت پس از بروز بلا ممكن نباشد، ولي ميزان این رهنمود نقش گندزدایي در دستيابي به آب سالم را شفاف تر مي سازد.
با توجه به مقاومت بيشتر کيست پروتوزوئرها و بعضي از ویروس ها نسبت به کليفرم ها در مقابل عوامل گندزداي آب، تنها ميزان باکتري هاي کليفرم نمي تواند به عنوان رهنمودي قابل اطمينان جهت سلامت ميكروبي آب باشد. حذف کدورت، گندزدایي آب، پایش باقيمانده ماده گندزدا و حفظ مقدار باقيمانده مناسب در شبكه هاي آب به ویژه در شرایط اضطراري ضروري است تا بتوان از سلامت کيفي آب اطمينان یافت.

در مواردي که آب سالم از طریق بطري، بسته بندي پلاستيكي و یا تانكر تأمين و در اختيار مردم قرار مي گيرد، ویژگي هاي کيفي آب تأمين شده باید منطبق بر استانداردهاي ملي آب آشاميدني باشد.

در مناطقي که کيفيت آب در شرایط اضطراري نگران کننده است و سيستم متمرکزي جهت پایش و کنترل کيفي آب وجود ندارد، تصفيه مناسب آب در خانه ها باید انجام شود که شامل موارد زیر است:
جوشاندن آب و سرد کردن آن پيش از مصرف
اضافه کردن محلول هيپوکلریت سدیم نظير سفيد کننده هاي خانگي به آب ، اختلاط آب و تأمين زمان ماند در حدود 30دقيقه و سپس مصرف آب
یک بطري آب شفاف با حجم کم آب را به مدت 20ثانيه به شدت تكان داده و به مدت حداقل 6 ساعت در معرض نور خورشيد قرار دهيد.
استفاده از مواد گندزدا نظير قرص هاي ضدعفوني کننده

کیفیت آب
کیفیت آب

 

مقالات پیشنهادی

تیتراسیون اسید قوی با باز قوی

تیتراسیون اسید قوی با باز قوی در تیتراسیون اسید قوی با باز قوی که منحنی تیتراسیون اسید و باز قوی آن به شکل زیر می باشد ، نمك حاصل هيدروليز نخواهد شد و  pH خاتمه عمل 7 خواهد بود. براي مثال، مي توان واكنش بين  HCl  و  NaOH را در نظر گرفت. روابط به کار رفته […]

اندازه گیری سموم کشاورزی

اندازه گیری سموم کشاورزی اندازه گیری سموم کشاورزی مانند سموم ارگانیک کلره و سموم ارگانیک فسفره که ممکن است در محصولات کشاورزی یافت می شود باید به صورت مداوم بر اساس استاندارد های سازمان محیط زیست اجرا گردد. در مطلب  اندازه گیری سموم ارگانیک کلره به تشریح اندازه گیری سموم فسفره که مهمتری  اندازه گیری […]

انتخاب زمان نمونه برداری آب

انتخاب زمان نمونه برداری آب انتخاب زمان نمونه برداری آب در مخازن آب بستگي به ويژگي هاي كيفي آب مخزن و كاربري آب و هدف عمليات پايش دارد.درمخازني كه تغييرات كيفي آب در آنها بيشتر است. فواصل زماني نمونه برداري بايد كمتر از مخازني باشد كه كيفيت آب در آنها نسبتا ثابت است. در صورت عدم […]

تصفیه آب مرغداری

تصفیه آب مرغداری تصفیه آب مرغداری یکی از مهمترین عوامل در توسعه و افزایش بازدهی و راندمان تولید در مرغداری هاست. طیور به مقدار زیادی آب نیاز دارند و بیشتر وزن آنها (حدود 65 تا 70 درصد) را آب تشکیل میدهد. بنابراین کیفیت آب مصرفی طیور یکی از مهمترین عوامل تأثیر گذار بر رشد و […]

پارامتر های طرح خوداظهاری محیط زیست

پارامترهای طرح خوداظهاری محیط زیست پارامتر های طرح خوداظهاری محیط زیست بر اساس صنعت و شرایط و نوع آلایندگی که واحد صنعتی ایجاد می کند ، متفاوت است. به این دلیل به منظور یکپارچه سازی در سیستم پایش محیط زیست ، پارامتر های عمومی و شاخص در صنایع مختلف که برای اداره محیط زیست دارای […]

آب آبی،آب سبز،آب خاکستري

آب آبی،آب سبز،آب حاکستری: آب آبی،آب سبز،آب خاکستريدر چرخه هیدرولوژي، منابع آب به دو دسته آب آبی و آب سبز تقسیمبندي میشوند. آبهاي زیرزمینی و آبهاي سطحی آب آبی را تشکیل میدهند، در حالیکه به رطوبت خاك در مناطق غیر اشباع آب سبز میگویند. آب باران بعد از نفوذ در خاك و قبل از اینکه به […]

شرکت اندازه گیری آلاینده های زیست محیطی

شرکت اندازه گیری آلاینده های زیست محیطی آزمایشگاه آب راهبر محاسب یک شرکت اندازه گیری آلاینده های زیست محیطی می باشد که دارای گواهینامه آزمایشگاه معتمد محیط زیست می باشد. شرکت های اندازه گیری آلاینده های زیست محیطی عموما در حوزه اندازه گیری آلاینده های آب و پساب یا هوا فعالیت دارند. پارامتر هایی که […]

روش اندازه‌گیری سیلیس آب

روش اندازه‌گیری سیلیس آب روش رنگ سنجی و روش نورسنجی از روش های اندازه‌گیری سیلیس آب می‌باشد که در زیر هر کدام به صورت جداگانه توضیح داده می‌شود. در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام علاوه بر سیلیس همه پارامترهای شیمیایی، فیزیکی، میکروبی و فلزات سنگین آزمایش می‌شود. جهت اطلاع دقیق از آزمایش‌های انواع آب، […]

طراحی آزمایشگاه آب و پساب

طراحی آزمایشگاه آب و پساب برای طراحی طراحی آزمایشگاه آب و پساب ، باید از حداقل فضای محیط استفاده شده و سعی گردد که میزهای آزمایش ، تمام فضای اتاق را اشغال ننماید. در مطلب استاندارد های طراحی آزمایشگاه شیمی  برخی از استاندارد هی مورد نظر در این زمینه ذکر گردی که این موارد در طراحی […]

آب لیمو

گندزدايي آب با آب لیمو

گندزدايي آب با آب لیمو: آب لیمو  گونه از مرکبات گونه هاي مختلفی از میوه جات را شامل می شوند که 8گونه مهم تجاري آنها عبارتند از پرتقال  شیرین، پرتقال ترش، نارنگی، گریپ فروت، پوملو، لیمو لایم، لیمو لمون و بالنگ. در میان مرکبات،  آب لیمو فرآورده ایست تخمیر نشده ولی  قابل تخمیر که به روشهاي مکانیکی […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید