نحوه تشخیص آب معدنی

نحوه تشخیص آب معدنی

نحوه تشخیص آب معدنی از آب های معمولی بایستی توسط آنالیز های میکروبی ، شیمیایی و فلزات سنگین شامل پارامتر های جدول زیر مشخص گردد. آب های معدنی به دلیل مواد و املاح معدنی مفیدی که دارند برای سلامتی انسان مفید هستند. آب های معدنی طبیعی معمولا از چشمه ها و نقاط حفاری شده از سفره های زیرزمینی بدست می آید. این آب ها به دلیل تغذیه از سفره های زیرزمینی عاری از سموم و فاضلاب و همین طور میکروب هستند. ترکیبات آب های معدنی باید در فصول مختلف سال ثابت باشد و دستخوش تغییر نگردد.

آب معدنی را تصفیه یا کلرزنی نمی کنند مگر آنکه بخواهند غلظت یک سری فلزات مثل آهن، منگنز، سولفور، آرسنیک و غیره را پایین بیاورند.

نحوه تشخیص آب معدنی بستگی به کیفیت آب دارد.

انواع آب های معدنی

در حالت کلی چشمه های آب معدنی از لحاظ عمق به دو دسته تقسیم می شوند. چشمه های آب معدنی سطحی که در عمق کمتری قرار دارند و املاح آنها به نسبت کمتر است. این نوع آب های معدنی احتمالا به دلیل عمق کم و نفوذ آلودگی هایی مثل فاضلاب نیترات شان بالا است. چشمه هایی که در روستاها از آن استفاده میشود از این نوعند و اغلب به دلیل عدم نظارت کیفیت مناسب ندارد. چشمه های آب معدنی عمقی که در عمق بیشتری قرار دارند و دارای املاح و ترکیبات بیشتر و بهتری می باشند. به دلیل بالا بودن املاح آبهای معدنی عمقی مصرف دائمی این نوع آبها برای بیماران کلیوی توصیه نمی شود.  لذا نحوه تشخیص آب معدنی بسیار با اهمیت است.

ویژگی آب های معدنی از نظر شکل ظاهری

برای تشخیص آب معدنی از سایر آب ها باید آن را از لحاظ فیزیکی، شیمیایی و میکروبی بررسی کرد. از لحاظ فیزیکی آب معدنی باید زلال و بدون ذرات معلق و رسوب و همین طور عاری از بو و مزه نامطلوب باشد. باید به بی ضرر بودن ظروف بسته بندی و همین طور زمان نگهداری آنها توجه شود. اگر بطری های آب معدنی در جلو آفتاب نگهداری شوند باعث انتقال آنتیموان به داخل آب می شود.  اگر از لحاظ ظاهری بطری ها یخ زده باشند باعث می شود که ترکیبات شیمیایی آب تغییر می کند.

ویژگی آب های معدنی از نظر شیمیایی

کیفیت آب معدنی تنها با شکل ظاهری و مزه و بو مشخص نمی شود بنابراین باید از لحاظ شیمیایی هم کیفیت مناسبی داشته باشد. به همین منظور سازمان ملی استاندارد برای پارامترهای شیمیایی محدوده مشخص کرده که با آزمایش آب معدنی در آزمایشگاه های آب و مقایسه آن با استاندارد می توان کیفیت آب آن را از لحاظ شیمیایی مشخص کرد.

پارامتر های میکروبی و شیمی آب به منظور نحوه تشخیص آب معدنی

در اکثر آب های معدنی میزان فلوراید آب بالاست اگر میزان آن از حد استاندارد بالا باشد باعث پوسیدگی دندانها میشود. اگر آب معدنی بیش از یک میلی گرم در لیتر فلوراید داشت باید روی بطری عبارت «حاوی فلوراید» نوشته شود. فلوراید بیش از 2 میلی گرم در لیتر برای نوزادان و کودکان کمتر از هفت سال مناسب نمی باشد. نیترات بیش از 10 میلی گرم در لیتر نیز برای نوزادان مناسب نمی باشد که این هم باید روی بطری ذکر شود. نحوه تشخیص آب معدنی توسط آنالیز آب مشخص می گردد.

 

نحوه تشخیص آب معدنی

No votes yet.
Please wait...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *