توتال کلی فرم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

توتال کلی فرم

توتال کلی فرم یکی از پارامتر های ميكروبي آب آشاميدني است. در واقع گروهی از باکتریهای خانواده انتروباکتریاسه که هوازی یا بی هوازی اختیاری بوده. قادرند در 37-32درجه سانتی گراد به مدت 44ساعت لاکتوز را تخمیر و تولید اسید و گاز نمایند. جنس های اشرشیا سیتروباکتر- انتروباکتر کلبسیلا از این دسته اند.  اهمیت آنها در مواد غذایی دراینست که شاخص بهداشتی مواد غذایی محسوب میشود. چون وجود آن می تواند نشانه
آلودگی مواد غذایی با مدفوع باشد. ضمنا درتعداد کم آن نیز در غذا پاتوژن است وبهتر است برای شناسایی آن از روشهای تشخیص جایگزین شاخص استفاده شود. در شیر پاستوریزه حداکثر 11عدد کلیفرم در هر سی سی مجاز است.اما E.coliبایستی منفی باشد.

خصوصیات مهم توتال کلی فرم :

  • توانایی رشد در سوبستراهای ساده و گسترده و در حضور املاح ونمکهای صفراوی
  • توانایی سنتز اکثر ویتامین های مورد نیاز
  • توانایی رشد در محدوده وسیع حرارتی 44-11درجه
  • توانایی تولید اسید وگاز زیاد از قند خصوصا لاکتوز به علت داشتن آنزیم βگالاکتوزیداز
  • توانایی تولید عطر و طعم نامطلوب
  • توانایی تولید مواد لزج یا طنابی در غذا

تقسیم بندی كلیفرم ها :

  • کلیفرم مدفوعی در دمای 44-44/5لاکتوز را تخمیر میکند مثل اشرشیا کلی
  •  کلیفرم غیر مدفوعی مثل سیترو باکتر و انتروباکتر
  •  غیر کلیفرم مدفوعی : شیگلا سالمونلا یرسینیا

معرف فنل رد درشرایط قلیایی صورتی پررنگ ودر خنثی نارنجی کمرنگ( در تست اوره بکارمی رود که محیط قلیایی است). متیل رد زرد رنگ در حالت اسیدی قرمز و در شرایط خنثی زرد است. برموتیمول بلو در شرایط اسیدی نارنجی و در قلیا سرمه ای است. مثلا برای جداسازی کلیفرم مدفوعی وکلیفرم ها برحسب نمونه و روشهای استاندارد از روشهای مختلفی استفاده میشود. 

 

شمارش كلیفرم به روش MPN 

  • ابتدا کشت بر روی محیط غنی کننده ( LSTا سی سی نمونه و 11سی سی LSTهمراه لوله دورهام) و انکوباسیون در 37-35درجه به مدت 44-24ساعت( عدم مشاهده گاز وکدورت در لوله نشانه کلیفرم منفی بودن است اما وجود گاز وکدورت یعنی کلیفرم مثبت است.)
  • یك یا دو قطره از لوله مشکوك به 11سی سی محیط ) (BGBبوسیله لوپ و همراه لوله دورهام اضافه نموده سپس در همان شرایط فوق انکوبه مجدد می کنیم.همزمان بر روی محیط های کشت انتخابی )Mc Cankey agar , (VRBA کشت خطی داده و در همان شرایط انکوبه می کنیم(.عدم وجودگاز در لوله وعدم کلونی ارغوانی بردومحیط جامد فوق یعنی کلیفرم منفی است.

شمارش توتال کلی فرم :

یك میلی لیتر نمونه در پلیت خالی استریل ریخته و سپس 21-15سی سی محیط Mc Cankey agarیا VRBA اضافه کرده. بصورت پور پلیت مخلوط ومیگذاریم تا ببندد. سپس لایه دوم از همان محیط کشت را روی همان پلیت (حدود 4میلی لیتر) ریخته و در 37-35درجه به مدت 44-24ساعت انکوبه میکنیم .برای شیر و لبنیات 31 درجه و 24ساعت کافیست.

مهمترین عضو گروه کلیفرم ها اشرشیا کلی است که در انتهای روده همه حیوانات خونگرم به صورت طبیعی وجود دارد( در هر گرم مدفوع 119– 116عدد E.Coliوجود دارد) از نظر کمی میزانش در روده پس از باکتریودس و بیفیدوباکتریوم است. برخی گونه های آن بی ضرر و برخی به دلیل خصوصیات آنتی ژنی برای انسان و حیوان بیماریزا است.

 

مقالات پیشنهادی

رنگ آمیزی گرم

رنگ آمیزی گرم رنگ آمیزی گرم متداول ترین تکنیک رنگ آمیزی مورد اتفاده  برای شناسایی ارگانیسم های رشته ای است. تکنیک های مختلفی برای رنگ آمیزی گرم وجود دارد. روش اصلاح شده هاکر در آزمایشگاه بسیاری از تصفیه خانه های فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد.  محلول های مورد نظر برای برای رنگ آمیزی شامل […]

باکتریهای آلوده کننده آب

باکتریهای آلوده کننده آب

باکتریهای آلوده کننده آب چنانکه می دانیم باکتریهای آلوده کننده آب برای اولین بار توسط آنتونی ون لون هدک Antoni Van Leeuwenhoek دیده شدند. کشفیات لون هوک غریب بنظر می رسید زیرا علم شیمی برای اثبات رابطه بین میکروبها و تغییراتی که فراهم می کند به اندازه کافی گسترش نیافته بود. پاستور پدر علم میکروبیولوژی […]

آزمایشگاه تست آب

آزمایشگاه تست آب : در آزمایشگاه تست آب شرکت آبرام کلیه آزمون های آب شامل آزمایش های میکروبی و شیمی آب انجام می شود. این آزمون ها شامل آزمایش آب شرب،آزمایش آب معدنی،آزمایش آب چاه،آزمایش آب چشمه،آزمایش آب دریا می باشد. تمامی تست ها آب شامل بررسی آب از لحاظ شیمیایی و میکروبی آب می […]

کیفیت فاضلاب

کیفیت فاضلاب کیفیت فاضلاب متاثر از پارامترهايي مانند ميزان آب مصرفي، شرايط آب و هوايي حـاكم بـر منطقـه، نوسـانات توليد( نوسانات ساعتي، روزانه و فصلي)، ميزان نشت آبها، شرايط اقتصادي – اجتماعي و فرهنگي جامعـه، ضـريب بهـره بـرداري از شبكه جمع آوري، مجزا و يا مختلط بودن سامانه جمع آوري بوده و كيفيت پساب خروجي از […]

حذف نیترات آب آشامیدنی

حذف نیترات آب آشامیدنی : حذف نیترات آب آشامیدنی از مهم ترین چالش های تصفیه آب است. نيترات از متداول ترين آلاينده هاي شيميايي آب هاي زيرزميني مي باشد افزايش آلودگي آبهاي سطحي و زيرزميني توسط نيترات، انگيزه مهمي براي يافتن راه حلهاي با حداقل اثرات زيست محيطي براي حذف آنها مي باشد. با بررسي هاي […]

كلر باقیمانده آب استخر

كلر باقیمانده آب استخر : كلر باقیمانده آب استخر از پارامترهای مهم در سنجش کیفیت آب استخر می باشد. آب استخر باید به دفعات مورد آزمایش برای تعيين کلر آزاد باقيمانده قرار گيرد و نمونه ها بایستی از قسمت کم عمق و عميق استخر برداشته شود و ميزان کلر آزاد و باقيمانده در مواقع عادي کلر […]

تیتراسیون رسوبی

تیتراسیون رسوبی تیتراسیون رسوبی یکی از روشهاي حجمی است که بر مبناي تشـکیل نمکهـاي کـم محلـول است، این روش به طور معمول جهت تجزیه نقره و همچنین اندازه گیري یون هاي کلرید، برمیـد ، یدید و تیوسیانات مورد استفاده قرار می گیرند. اکثر کاربردهاي این روش بر مبناي استفاده از محلول استاندارد نیترات نقره قرار دارند. از […]

کلی فرم های موجود در آب

کلی فرم های آب

کلی فرم های آب کلی فرم ها و باکتری های موجود درآب از علل اصلی آلوده کننده آب های سطحی و زیرزمینی می باشد و ایرن باکتری ها رشد کننده در روده و انسان و حیوان های خون گرم هستند.MPN آب آشامیدنی: آبی است که عوامل فیزیکی، شیمیائی، بیولوژی و راد یونوکلوئیدی آن در حد […]

روش‌های اندازه‌گیری یون کلراید در آب

روش‌های اندازه‌گیری یون کلراید در آب یون کلراید یون کلراید یکی از رایج‌ترین آنیون‌های موجود در منابع آبی است که در ترکیب با انواع کاتیون‌ها مانند سدیم، منیزیم و کلسیم انواع مختلفی از نمک‌ها را تولید می‌کند. طعم شوری ناشی از وجود یون کلراید، متفاوت و وابسته به آنالیز شیمیایی آب است. به عنوان نمونه، […]

شوری آب و خاک

شوری آب و خاک کشاورزی با مدیریت شوری آب و خاک و كاربرد آنها براي آبياري محصولات گياهي (اعم از خوراكي و غير خوراكي) سر و كار دارد. اما مديريت اين آبها در حين مصرف و شرايط محيط مصرف (مثلا شرايط خاك) ممكن است، گروه بندي و انتظارات ناشي از آن را دگرگون كند. به […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 6
  • در انتظار بررسی: 2
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید