روش اندازه‌گیری سولفات در آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

روش اندازه‌گیری سولفات در آب

از روش‌های اندازه گیری سولفات در آب ما دو روش اندازه‌گیری نورسنجی و روش تیتراسیون را در اینجا توضیح می‌دهیم. سولفات یکی از تست‌های شیمیایی آب می‌باشد که در شرکت دانش بنیان آب راهبر محاسب (آبرام) آزمایش می‌شود. علاوه بر این تست، تست‌های دیگر شیمیایی، میکروبی، فلزات سنگین و غیره در این آزمایشگاه آزمایش می‌شود. جهت ارسال نمونه آب جهت آزمایش با کارشناس تماس بگیرید.

روش نورسنجی

روشی که در زیر خواهد آمد روش نورسنجی اندازه‌گیری مقدار سولفات می‌باشد، در این روش سولفات بر حسب ppm اندازه‌گیری می‌شود. یون سولفات با نمک‌های باریم، رسوب باریم سولفات ایجاد می‌نمایید. با توجه به شرایط به کار برده شده در آزمایش، رسوب تولید شده به صورت سوسپانسه در داخل محلول یکنواخت است و تولید کدری می‌نماید که شدت کدری بسته به غلظت یون سولفات در نمونه دارد.

– حساسیت این آزمایش ppm1 و کمترین مقدار اندازه‌گیری ppm2 و ماکزیمم  ppm20 می‌باشد.

 

مواد و محلول‌های مورد نیاز:

1- محلول استاندارد سولفات: 1/375 گرم از نمک آمونیوم سولفات (NH4)2SO4 را در یک لیتر آب حل نمایید. 1=1mgSO4 میلی لیتر

2- محلول اسیدی نمک طعام: 240 گرم نمک طعام را در آب حل نمایید و به آن 20 میلی‌لیتر کلریدریک اسید Conce اضافه نمایید. سپس محلول را به حجم یک لیتر برسانید.

3- محلول رقیق گلیسیرین 50 درصد حجمی

4- کریستال باریم کلرید (BaCl2 ,2H2O)

 

روش آزمایش:

به 100 میلی‌لیتر نمونه 10 میلی‌لیتر اسیدی نمک طعام اضافه نمایید، آن‌گاه 10 میلی‌لیتر گلیسیرین و 0/2 گرم باریم کلرید اضافه کنید و به مدت یک دقیقه به هم بزنید و 10 دقیقه نمونه را کنار بگذارید و سپس به هم بزنید و جذب را روی طول موج  nm440 یا  nm425 اندازه‌گیری نمایید و با استفاده از منحنی استاندارد مقدار سولفات را مشخص نمایید. جهت شاهد از آب مقطر و معرف‌های ذکر شده فوق استفاده نمایید.

 

روش تیتراسیون

روش 1: در این روش ابتدا نمونه را از روی یک فیلتر کاتیونی قوی عبور دهید تا اسیدهای مربوطه حاصل شود آن‌گاه با اضافه کردن باریم کلرید و رسوب دادن سولفات به صورت باریم سولفات و اندازه‌گیری باریم باقی‌مانده در حضور یون منیزیم به روش تیتراسیون با EDTA مقدار سولفات را مشخص نمایید.

 

مواد و محلول‌های مورد نیاز:

1- رزین کاتیونی قوی که با کلریدریک اسید شست‌وشو داده شده باشد.

2- محلول  M 0/01 باریم کلرید: جهت تهیه این محلول مقدار مشخصی از نمک آن را وزن کنید و به حجم یک لیتر برسانید. 1=0/96mgSO4 میلی‌لیتر محلول

3- محلول  0/01 M از منیزیم یا ترکیبات منیزیم 1=1mgCaCO3 میلی لیتر محلول

4- محلول  M 0/01 از نمک EDTA ( طرز تهیه در آزمایش سختی آورده شده است)

5- محلول بافر ( طرز تهیه در آزمایش سختی آورده شده است)

 

روش آزمایش:

600-500 میلی‌لیتر نمونه را از روی فیلتر کاتیونی با سرعت lit/min 0/4- 0/3 عبور دهید و 300-200 میلی‌لیتر نمونه اولیه را دور بریزید و 100 میلی‌لیتر آن را در ظرف مناسب بجوشانید و در همان حال قطره قطره 15 میلی‌لیتر باریم کلرید به آن اضافه نمایید به مدت 15 دقیقه آن را به هم بزنید با گرم کردن 10 میلی‌لیتر محلول 0/01 مولار منیزیم کلرید و 5 میلی‌لیتر بافر، (10-8) قطره E.B.T اریوکرم بلاک‌تی اضافه نمایید و با محلول EDTA یا نمک آن تیتر نمایید تا رنگ محلول از قرمز به آبی برگردد. بر روی یک نمونه آب مقطر عاری از سولفات نیز عملیات فوق را انجام دهید. مقدار سولفات را از رابطه زیر به دست آورید.

فرمول بدست آوردن سولفات در روش تیتراسیون

مقالات پیشنهادی

کیفیت میکروبی منابع آب

کیفیت میکروبی منابع آب یک رویکرد مطلوب برای تأمین آب، استفاده از بهترین و ایمن ترین منبع آب در دسترس می باشد. گاهی اوقات با توجه به کمبود منبع آب باکیفیت، جوامع باید برای افزایش کیفیت منابع آب آشامیدنی خود، اصلاحاتی روی آب انجام دهند. جوامع بشری عمدتاً آب آشامیدنی خود را از منابع سطحی […]

کیفیت آب آبیاری کشاورزی

کیفیت آب آبیاری کشاورزی : کیفیت آب آبیاری کشاورزی متناسب با خواص شيميايي و تاثير آن بر گياه و خاك، به گروه هاي متفاوتي طبقه بندي مي شوند مناسب بودن آن بستگي به آب و هو ا، خصوصـيات فيزيكـي و شـيميايي خـاك، نـوع گيـاه و مـديريت آبيـاري دارد. نوعي طبقه بندي بـراي آب آبيـاري بـر مبنـاي […]

آب چاه زمين های كشاورزي

آب چاه زمين های كشاورزي : آب چاه زمين های كشاورزي دارای اهمیت زیادی است. بكارگيري كودهاي شيميايي ازته در عمليات كشاورزي يكي از منابع مهم ورود نيترات به آبهاي زيرزميني مي باشد. در كشور ما به ويژه در مناطق ساحلي كه سطح آب زيرزميني بالاست، در مناطق فعال از نظركشاورزي، خطر آلودگي آبهاي زيرزميني […]

آزمایشگاه بهداشت آب

آزمایشگاه بهداشت آب : در آزمایشگاه بهداشت آب به منظور تعیین استانداردهاي آب آشامیدني ، مجموعه مقررات و قوانیني است که از طرف سازمانهاي دولتي مسئول براي حفظ بهداشت و سلامت مصرف کننده تدوين ميگردد.گرچه ممکن است در بعضي موارد نتوان براحتي به اين استانداردهاي کیفي دست يافت لیکن هدف سازمان تولید کننده آب آشامیدني از […]

استانداردهای جهانی آب آشامیدنی

استانداردهای جهانی آب آشامیدنی از مهم ترین استانداردهای جهانی آب آشامیدنی می توان به  استاندارد epa آب آشامیدنی و استاندارد های آب آشامیدنی اتحادیه اروپا و سازمان بهداشت جهانی و استانداردهای آب آشامیدنی کشور استرالیا اشاره کرد که بعنوان منابع استاندارد داخلی ایران نیز برای آب آشامیدنی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. برای کشور […]

باقيمانده فرار و ثابت در فاضلاب

باقيمانده فرار و ثابت در فاضلاب : باقيمانده فرار و ثابت در فاضلاب ممكن است با سوزاندن نمونه در دماي 550 50درجه سلسـيوس تعيين شود. اين اندازه گيري به طور تقريبي ميزان مواد آلي در بخش جامد فاضلاب، لجن فعـال، مـواد زائـد صـنعتي يـا رسوبات بستر را تخمين ميزنند. مزاحمت باقيمانده فرار و ثابت در […]

آزمایش آب شهری

آزمایش آب شهری آزمایش آب شهری به منظور بررسی کیفی آب از لحاظ شیمی و میکروبی می باشد. به منطور شیمی آب شهری بایستی کاتیون ها و آنیون های آب شامل کلسیم ، منیزیم ، سدیم ، پتاسیم ، نیترات ، نیتریت ،آمونیاک ، کلراید ، سولفات ، فلوراید می باشد. پارامتر های میکروبی شامل […]

نگهداری آب استخر شنا

نگهداری آب استخر شنا : نگهداری آب استخر شنا ، شامل تعیین دما ،رطوبت ، سرعت جریان هوا و … می باشد.تمامی این آزمایش ها در  آزمایشگاه آب آبرام ، انجام می شود. دما مناسب نگهداری آب استخر شنا : درجه حرارت هواي استخرهاي سرپوشيده بايد يك تا دو درجه بالاتر از دماي آب باشد اما نبايد […]

عوارض کروم آب آشامیدنی

عوارض کروم آب آشامیدنی عوارض کروم آب آشامیدنی بر سلامت انسان و حیوان بسیار زیاد باعث بروز سرطان و تجمع فلزات سنگین در اعضا و بافت های بدن می شود. در شبکه توزیع آب حدود  %29 آلودکی کروم در نا بسامانی کیفیت آب تاثیر دارد. به نظر می رسد یکی ازمنابع اصلی افزایش فلزات سنگین ازجمله […]

منابع آب های دارویی

منابع آب های دارویی ملاحظات آب منبع آب منبع، آبی است که وارد تأسیسات می شود. منبع این آب می تواند آب های سطحی طبیعی مانند رودخانه های یا آب انبارها، چاه های عمیق، آب دریا، یا ترکیبی از این موارد باشد که احتمالاً شامل چندین محل از هر نوع آب منبع می شود. بنابراین […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید