سختی مجاز آب دیگ بخار

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

سختی مجاز آب دیگ بخار

سختی مجاز آب دیگ بخار و آب تغذیه تا فشار 30 بار در حالت نرمال باید در حد صفر باشد. اگر سختی آب دیگ بخار از حد مجاز آن بیشتر باشد موجب رسوب گذاری در دیگ بخار می شود. رسوب گذاری باعث ایجاد لایه آهکی بر روی جداره دیگ و خورندگی آن می شود. در نهایت این عوامل  به بدنه دیگ بخار آسیب می رساند و موجب مختل شدن درجه حرارت می شود.

سختی مناسب آب دیگ بخار در هر حالت باید صفر باشد. برای از بین بردن سختی آب تغذیه دیگ بخار قبل از ورود به دیگ بخار باید از سختی گیر یا دستگاه RO استفاده کرد. برای تصفیه داخلی و ته نشین کردن سختی داخل دیگه باید از مواد شیمیایی استفاده شود. در صورتی که میزان سختی، قلیائیت و TDS آب دیگ بخار از حد مجاز بالاتر رود، تنها راه برای کنترل تجمع رسوبات زیر آب زدن است. زیر آب زدن معمولاً به طور تقریبی نسبت به فعال بودن دیگ هر شش ساعت یکبار توسط شیر تخلیه به مدت 30 ثانیه انجام می شود.

میزان مجاز شاخص total hardness

میزان سختی مناسب آب دیگ بخار در فشارهای مختلف برای تولید بخار با هم دیگر فرق می کند. معمولاً در فشارهای پایین (0 تا PSI150) میزان سختی تا ppm 80 می رسد ولی در فشارهای بالا مقدار سختی پایین باشد. میزان سختی مناسب دیگ های بخار در فشارهای بالا مثلاً از PSI 400 به بالا نباید بیشتر از ppm 2 باشد. بزرگترین مشکل دیگ های بخار همان سختی بالای آب تغذیه است در هر صورت سختی آب باید نزدیک به صفر باشد. سختی مجاز آب دیگ های بخار در فشارهای مختلف براساس جدول بالا می باشد.

در حالت کلی رعایت سختی آب دیگ بخار تأثیر مستقیم بر عملکرد و راهبری درست آن دارد. آب با سختی بیش از mg/L as CaCO3 200، پتانسیل جرم گذاری و با سختی کمتر از mg/L as CaCO3 100، پتانسیل خورندگی دارد. در دیگ های بخار، کاربرد آب با سختی بیش از mg/L as CaCO3 100، مناسب نیست. به طور کلی، باید آب سبک در دیگ های بخار و صنایع مصرف کننده آب گرم به کار می رود و در صورت عدم دسترسی به منابع آب سبک باید از فرایند سختی زدایی برای سبک کردن آب استفاده کرد. برای راهبری درست دیگ بخار علاوه بر سختی پارامترهای دیگر نیز در رسوب گذاری و خورندگی دیگ بخار تاثیر دارند. در جدول زیر این پارامترها به همراه محدوده قابل قبول هر کدام آورده شده است. در کل مقدار سختی آب دیگ بخار و سایر پارامترهایی که باید در نظر گرفته شود به صورت زیر است:

میزان استاندارد شاخص های آب

مقالات پیشنهادی

باکتری های موجود در آب

باکتری های موجود در آب : گروه كليفرم که شامل گونه هايي از باکتری های موجود در آب که متعلق به خانواده آنتروباكتريا سه ها هستند. تعريـف قديمي از اين گروه بر اساس باكتري شناسي علمي نبوده، بلكه مبتني بر روش تخمير لاكتوز مي باشد. بنابر اين در رابطه با روش تخمير، اين گروه تحت عنوان […]

آزمایشگاه های آنالیز آب

آزمایشگاه های آنالیز آب هدف از ایجاد آزمایشگاه های آنالیز آب بررسی کیفیت انواع نمونه های آب و فاضلاب می باشد. این آزمایشگاه ها برای انجام آزمایشات مربوط به کیفیت آب باید دارای نیروهای متخصص و مجرب باشند. به علاوه داشتن تجهیرات و دستگاه های مربوط به آزمایشات از ضروریات می باشد. داشتن یکسری از […]

دستگاه های آنالیز آب

دستگاه های آنالیز آب: دستگاه های آنالیز آب برای آزمایشات مختلف در یک آزمایشگاه آب باهم فرق می کنند. البته بعضی از دستگاه ها نیز به طور مشترک در بین بخش ها استفاده می شود. بخش های مختلف آزمایشگاه آب شامل بخش شیمی، بخش میکروبی و بخش فلزات سنگین می باشد. دستگاه های آنالیز آب […]

پارامترهای کیفی آب کشاورزی

پارامترهای کیفی آب کشاورزی پارامترهای کیفی آب کشاورزی شامل یکسری پارامترهای فیزیکی – شیمیایی، میکروبی و فلزات سنگین می باشد. در ایران استاندارد مشخصی که بتوان از طریق آن به تعیین مشخصات آب مناسب کشاورزی پرداخت وجود ندارد. زیرا کیفیت آب کشاورزی به نوع گیاهی که کشت می شود و همین طور کیفیت خاک بستگی […]

آزمایش آب چاه همدان

آزمایش آب چاه همدان با توجه به افزایش تنش آبی در شهر همدان و کمبود منابع آب ، آزمایش آب چاه همدان اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. شرکت آبرام مجهز به آزمایشگاه میکروبی و شیمی آب آشامیدنی مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی ( آدرس ) می باشد. برای انجام آزمایش […]

روش اندازه گیری آهن کل

روش اندازه گیری آهن کل نورسنجی با استفاده از معرف ارتوفنانترولین 1 در این روش یون های دو ظرفیتی با ارتوفنانترولین واکنش می دهند و تلید ترکیبی به رنگ صورتی می نمایند که شدت رنگ ایجاد شده بستگی به غلظت آهن دو ظرفیتی در نمونه مورد آزمایش دارد. چنانچه در نمونه یون های سه ظرفیتی […]

اکسیژن خواهی بیوشیمیایی (BOD)

اکسیژن­ خواهی بیوشیمیایی (BOD): اکسیژن­ خواهی بیو­شیمیایی (BOD)، شاخصی برای تعیین زیست­ تخریب پذیر محتوای آلی است. مبانی آزمایش BOD: در آزمایش BOD، سه نوع فرآیند رخ می­دهد: (1) فرآیند اکسایش که در آن بخشی از بار آلی اکسیده شده و فرآورده­ های نهایی، همچون CO2، H2O  و انرژی تولید می­شود؛ (2) فرآیند سنتز که […]

آزمایشگاه خاک کشاورزی

آزمایشگاه خاک کشاورزی در آزمایشگاه خاک کشاورزی بمنظور تعیین مواد محلول و کیفیت خاک کشاورزی، آزمون های فیزیکی ، شیمیایی و فلزات سنگین بر روی نمونه های خاک انجام می شود. کیفیت خاک عامل مهمی در رشد و نمو گیاه است. پارامتر های متغیر و متفاوتی بر روی کیفیت خاک تاثیر دارد که این پارامتر […]

آزمایشگاه آب رشت

آزمایشگاه آب گیلان آزمایشگاه آب رشت شرکت آبرام، آزمایش آب برای منابع مختلف از جمله آب آشامیدنی، چاه، کشاورزی، صنعتی و … را انجام می دهد. آزمایشگاه مرکزی این شرکت در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی تهران واقع شده است. این آزمایشگاه، آزمایشگاه معتمد محیط زیست بوده و دارای پروانه فنی […]

کیفیت آب آشامیدنی

کیفیت آب آشامیدنی : کیفیت آب آشامیدنی شامل بررسی پارامتر های شیمیایی، فیزیکی و میکروبیولوژیکی آب. کیفیت آب آشامیدنی شاخص تعیین کننده ای در سلامت مصرف کنندگان آب است. به همین منظور اندازه گیری کلیه کاتیون ها و آنیون های آب شامل پارامتر های زیر هر کدام با هدف خاصی انجام می شود. پارامتر های […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید