نیترات آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

نیترات آب آشامیدنی :

با رشد جوامع انساني ميزان آلودگي هاي با منشأ انساني از جمله نیترات آب آشامیدنی نيز افزايش يافته است. يكي از فعاليتهاي انساني كه باعث آلودگي آبهاي زيرزميني شده، كشاورزي ميباشد. فعاليتهاي كشاورزي يكي از منابع آلاينده هاي غيرنقطه اي (Non point) آبهاي سطحي و زيرزميني است، در واقع منبع آلودگي آنها يك نقطه مشخص ندارد. يكي از مهمترين آلاينده هاي كشاورزي نيترات است. نيترات به شكل اوليه نيتروژن حل شده در آب هاي طبيعي وجود دارد و يكي از بزرگترين شركت كننده ها در آلودگي آب هاي سطحي و زيرزميني جهان است.

در بررسي منطقه اي در چين منبع اصلي آلودگي غيرنقطه اي مواد شيميايي، كودها و نمك هاي شسته شده در اثر كشاورزي شناخته شدند. در واقع آلاينده هاي عمده اي از جمله آلاينده هاي مربوط به شهري، صنعتي، كشاورزي و زيست محيطي از طريق ريشه گياهان به
آبخوان هاي كم عمق منتقل ميشوند. 
در بسياري از كشورهاي جهان، آب سطحي و زيرزميني در معرض خطر جدي آلودگي ناشي از مواد شيميايي مورد استفاده در فعاليتهاي كشاورزي ميباشد، استفاده بيش از حد از كود و آفتكش در فعاليتهاي كشاورزي به منظور افزايش بهره وري با توجه به افزايش سريع جمعيت و توسعه فن آوري باعث تهديد آبهاي زيرزميني و آبهاي سطحي در مقياس بزرگ است

نیترات آب آشامیدنی  ، به شكل اوليه نيتروژن حل شده در آب هاي طبيعي وجود دارد و يكي از بزرگترين شركت كننده ها در آلودگي آبهاي سطحي و زيرزميني جهان است. بين سالهاي 1945و 1985استفاده از كود نيتروژني حدود 20برابر افزايش يافت و از كمتر از 1ميليون تن در سال به بيش از 10ميليون تن در سال افزايش يافت.اثرات نيترات بيش از حد در آب آشاميدن منجر به بيماري متهموگلوبينميا ديابت در كودكان و سرطان دستگاه گوارش ميشود.

استفاده از كود در كشاورزي يك ضرورت براي توليد مواد غذايي و فيبر است اما غلظت بالاي نیترات آب آشامیدنی  در اثر كشاورزي فشرده باعث نگراني آلودگي آب زيرزميني شده است.

در سطح جهاني كودهاي نيتراته به عنوان منبع اصلي نيترات در آبهاي زيرزميني مناطق با ميزان بالاي كشاورزي شناخته شده ان.نيترات يكي از مهمترين آلاينده هاي آبهاي زيرزميني است و به دليل حلاليت بالا زدودن آن از منابع آب بسيار مشكل و پر هزينه ميباشد.

از مهمترين آنيون هاي موجود در نیترات آب آشامیدنی ، نيترات است. استانداردهاي مختلفي در مورد غلظت مجاز يون نيترات در آب زيرزميني وجود دارد. براساس استاندارد تعيين شده توسط اتحاديه اروپا حد مطلوب يون نيترات 25ميليگرم بر ليتر و حداكثر مقدار مجاز آن 50ميليگرم بر ليتر ميباشد، سازمان بهداشت جهاني حد استاندارد غلظت نيترات را 50ميليگرم بر ليتر و موسسه تحقيقات و استاندارد صنعتي ايران حداكثر مجاز نيترات موجود در آب آشاميني را 45ميليگرم بر ليتر اعلام كرده است. در نمونه هاي مورد مطالعه غلطت نيترات از 6.4 تا
61.4 ميليگرم بر ليتر تغيير مييابد، ميانگين غلظت اين يون 22.7ميليگرم بر ليتر است. از بين 33نمونه آب زيرزميني 3مورد از نمونهها غلظت نيترات در آنها بيشتر از استاندارد آب آشاميدني است ( 45ميليگرم بر ليتر)  مورد از نمونه ها نيز بالاتر از استاندارد سازمان بهداشت جهاني ميباشد.

منشا نیترات آب آشامیدنی :

-بيشترين غلظت نيترات مربوط به نمونه هاي برداشت شده از مجاورت رودخانه ها بوده، تبخير عامل اصلي افزايش نيترات در نمونه هاي برداشت شده از اين مناطق ميباشد.
-نيترات داراي ارتباط مستقيم با هدايت الكتريكي ميباشد. ارتباط غلظت نيترات با يونها مستقيم ميباشد.
-غلظت نمونه هاي بالاتر از 13
mg/lنشان دهنده منشأ نيترات فعاليتهاي انساني به طور عمده كشاورزي ميباشد.
-ضريب همبستگي نيترات با پتاسيم، كلر و سولفات منشأ كشاورزي اين يونها و نيترات را نشان ميدهد.

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری سختی آب

اندازه گیری سختی آب اندازه گیری سختی آب به معنای تعیین غلظت یون کلسیم و منیزیم در نمونه آب می باشد. آنالیز سختی آب در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول سختی کل و در مرحله دوم سختی کلسیمی محاسبه می شود. در گذشته سختی آب توسط اندازه‌گیری ای که در مورد ظرفیت […]

آرسنیک آب آشامیدنی

آرسنیک آب آشامیدنی میلیونها نفر از مردم سرتاسر دنیا در معرض آلودگی آرسنیک آب آشامیدنی هستند که به طور طبیعی در آبهای زیرزمینی وجود دارد و به عنوان یک ماده سرطانزا شناخته شده است. مواجهه با آرسنیک میتواند منجر به یکسری از بیماریها مانند: دیابت، بیماریهای کبدی، بیماریهای قلبی و عروقی، پوستی و سرطان شود.  […]

کلیفرم مدفوعی

کلیفرم مدفوعی : مواد مورد نياز تست کلیفرم مدفوعی اين محيط ممكن است به صورت خشك در بازار موجود نبوده و نياز به تهيه مواد اوليه داشته باشد. در صورت نياز به تهيه به صورت زير آماده مي گردد. به كمك حرارت مواد جامد را در آب حل كرده و سپس (پلي اتيلن گليكول پارا ايزو اكتيل 6 […]

شاخص های کیفیت آب آشامیدنی

شاخص های کیفیت آب آشامیدنی : شاخص های کیفیت آب آشامیدنی به دو دسته عوامل شیمیایی و فیزیکی و میکروبی تقسیم بندی می شوند ، آب آشامیدنی ، آب گوارائی است که عوامل فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی آن درحد استانداردهای مصوب باشد و مصرف آن عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت درانسان ایجاد […]

آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق

آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق

آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق: مقایسه غلظت مواد جامد معلق در فاضلاب ورودی و خروجی از واحدهای ته نشینی ، فاضلاب ورودی به تصفیه خانه و فاضلاب تصفیه شده ، به ترتیب نمایانگر بازد هی حوض های ته نشینی و بازدهی تصفیه خانه از نظر کاهش مواد جامد معلق می باشد . همچنین مقایسه مواد جامد […]

آب استخرهای شنا

آب استخرهای شنا: آب استخرهای شنا نه تنها دریافت کننده مواد دفعی بدن مانند ترشحات بینی، بزاق دهان، عرق ، مواد مدفوعی، ادرار و پوست مرده بدن می باشد، بلکه گرد و خاک موجود بر روی پوست و انواع لوسیون ها و کرم های مختلف بدن نیز ممکن است وارد آب شده و بهداشت شناگران را به […]

خبرنامه پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی

خبرنامه پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی سومین نشست مشترک مدیران مراکز رشد و معاونین پارک‌های علم و فناوری تهران در پارک شهید بهشتی سومین نشست مشترک مدیران مراکز رشد و معاونین پارک‌های علم و فناوری تهران بیست و نهم مردادماه، با هدف ارائه تجربیات و سازوکارهای تجاری‌سازی برای بدست آوردن راه‌حل‌هایی در راستای […]

تفاوت bod و cod

تفاوت bod و cod : تفاوت bod و cod چیست ؟  براي اندازه گيري BOD يك نمونه به ميكروارگانيسمهاي فعال احتياج داريم تا با استفاده از اكسيژن مواد آلي قابل تجزيه بيولوژيكي را مصرف كرده و به مواد و سلول جديد تبديل كنند كه در محاسبه COD اين چنين نيست. PH فاضلابهاي صنعتي يا در […]

خود اظهاری در پایش محیط زیست

خود اظهاری در پایش محیط زیست خود اظهاری در پایش محیط زیست ، طرحی است که توسط سازمان محیط زیست به واحد های صنعتی و غیر صنعتی ابلاغ می شود. خود اظهاری در پایش محیط زیست بایستی به صورت فصلی انجام گردد. این طرح معمولا توسط یک آزمایشگاه معتمد محیط زیست مانند شرکت آب راهبر […]

رادیونوکلیدها در آب آشامیدنی

رادیونوکلیدها در آب آشامیدنی نوکلیدهای (nuclide, nuclear species) یک عنصر شیمیایی، گونه های مختلف هستۀ اتم آن عنصر هستند که هر کدام از آنها دارای ترکیب خاصی از تعداد پروتون ها (proton) و نوترون ها (nrutron) هستند. در واقع نوکلید شبیه به ایزوتوپ است، با این تفاوت که ایزوتوپ روی خواص شیمیایی، ولی نوکلید روی […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید