کیفیت آب دیگ بخار

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

کیفیت آب دیگ بخار

کیفیت آب دیگ بخار به دلیل آسیب پذیری بالای دیگ بخار تاثیر مستقیم در راهبری آن دارد. اگر کیفیت آب دیگ بخار مناسب نباشد موجب خورندگی و رسوب گذاری در آن شده و خسارت های جبران ناپذیری را به بار می آورد. آب ورودی دیگ بخار باید طوری باشد که به دیگ بخار آسیب نرساند و موجب رسوب گذاری و خورندگی نشود.  علاوه بر آن کیفیت آب باید طوری باشد که بتوان چندین بار و به دفعات مختلف از آن استفاده کرد.

کیفیت آب عامل مهمی در عمر تاسیسات آب می باشد.

انجام آزمایش آب دیگ بخار به منظور اطلاع از کیفیت آب موجود در آن انجام می شود و یک امر ضروری برای ارتقای کیفی آن انجام می شود. در بعضی صنایع برای آنالیز کیفیت آب دیگ  از کیت استفاده می شود. از آنجایی که نتایج حاصل از این کیت ها زیاد دقیق نمی باشد باید هر 1 الی سه ماه یک بار نمونه آب ورودی و آب داخل دیگ بخار توسط یک آزمایشگاه معتمد آنالیز شود. شرکت آبرام به عنوان آزمایشگاه معتمد محیط زیست دارای نیروهای مجرب و متخصص و تجهیزات آزمایشگاهی بروز دنیا است. این شرکت کلیه آزمایش های مربوط به آب دیگ بخار و سیستم های مربوط به آن را انجام می دهد.

برای آزمایش  آب دیگ  آزمایش یک سری از پارامترها ضروری می باشد. این پارامترها عبارتند از: PH، TDS، سختی، هیدرازین، قلیائیت، اکسیژن محلول، کلراید، آهن، سولفیت، مس و فسفات. بالا یا پایین بودن هر کدام از پارامترهای ذکر شده بر شاخص های کیفی آب تاثیر دارد. تغییر کیفیت آب بویلر نیز همان طور که گفته شد موجب خسارت های شدید و حتی جبران ناپذیر می شود. این مسایل اهمیت آنالیز دوره ای و به موقع آب ورودی و داخل دیگ های بخار آب توسط آزمایشگاه معتمد را روشن می سازد. در جدول ریز تاثیر هر کدام از پارامترها بر دیگ بخار و محدوده قابل قبول هر کدام آورده شده است.

نمونه برداری از آب دیگ  و سیستم های حرارتی وابسته به آن به منظور راهبری صحیح بسیار مهم و حساس است. نمونه برداری باید به گونه ای انجام شود که دقیقا از همان آب دیگ  باشد. اگر نمونه از قسمت های دیگر سیستم برداشته می شود باید فشار آن مساوی با فشار دیگ باشد. در غیر این صورت و با تغییر فشار اصلا نمی توان اعتماد کرد که نمونه همان نمونه مد نظر ما (دیگ بخار) است.

نمونه برداری آب

بهترین محل برای نمونه برداری لوله B.D مداوم قبل از گذر آب از هر اوریفیس یا شیر خفه کننده است. برای گرفتن نمونه از دیگر بخار بهتر است از  سمپل کولر که نمونه را در دما و فشار بالا می گیرد استفاده شود.  تعداد دفعات نمونه برداری و وسعت انجام آزمایشها بستگی به اندازه، نوع و میزان فشار دیگ بخار دارد. در هر صورت برای کنترل کیفی آب، بهتر است نمونه های زیر تهیه و آزمایش شوند:

  • آب خام
  • آب تصفیه شده (بعد از دستگاه سختگیر)
  • آب کندانس (قبل از پیوستن به آب تصفیه)
  • آب تغذیه (آب ورودی به دیگ بخار)
  • آب دیگ بخار (زیر آب دیگ بخار)

 

 

مقالات پیشنهادی

شوری آب و خاک

شوری آب و خاک کشاورزی با مدیریت شوری آب و خاک و كاربرد آنها براي آبياري محصولات گياهي (اعم از خوراكي و غير خوراكي) سر و كار دارد. اما مديريت اين آبها در حين مصرف و شرايط محيط مصرف (مثلا شرايط خاك) ممكن است، گروه بندي و انتظارات ناشي از آن را دگرگون كند. به […]

نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب: آزمایش نیترات در آب که برای یافتن نیترات که یک یون چند اتمی است که فرمول مولکولی آن NO3– است و جرم مولکولی آن ۶۲٫۰۰۴۹ گرم بر مول است. ازت و تركيبات آن بـه روش هـاي گونـاگوني وارد منابع آبـي شـده و موجـب آلـودگي آن هـا مـيشـود.  آلودگي منابع آبهاي زيرزميني […]

اندازه گیری سیانید در آب

اندازه گیری سیانید در آب اندازه گیری سیانید در آب به روش رنگ سنجی از طریق دستگاه اسپکترو فتومتر قابل اندازه گیری است. عموما برای رفع مزاحمت در اندازه گیری سیانید بایستی عملیات تقطیر انجام داد. سیانید از پیوند بین  دو نافلز کربن و نیتروژن تشکیل می شود. به طوری که در شیمی معدنی به […]

آب استخر پرورش ماهی

آب استخر پرورش ماهی تعیین میزان سمیت آب استخر پرورش ماهی برگرفته از استاندارد 8996 سازمان ملی استاندارد می باشد که این استاندارد شامل تعییـن غلظت ماده، تحت شرایط معین که برای 50درصد ازکل جمعیت موردآزمایش ازماهی گورخری(مخطط) که بـه مـدت، 48،24 وبرای آب جاری 72و 9 6ساعت، درمعرض آن ماده و آب باکیفیت ثابت بوده […]

کلرور در آب

اندازه گیری یون کلرور در آب

اندازه گیری یون کلرور در آب: معمولا کلرور در آب به صورت کلرورهای قلیایی خاکی یافت می شود. میزان کلرور موجود در آب های مختلف به علل گوناگون متغیر است.مثلا ریزش باران در مناطق خشک و بیابان ها باعث می شود که آب،زمین هایی را که دارای مواد قلیایی است شسته و در نتیجه آب […]

شاخص های کیفیت آب زیرزمینی

شاخص های کیفیت آب زیرزمینی به طور کلی زمانی که شاخص های کیفیت آب زیرزمینی مناسب و با کمیت کافی موجود باشد احتمال شفاف بودن، بی رنگ بودن و کیفیت بهتر باکتریایی این آب بیشتر از آب دیگر منابع است. البته شفافیت به طور خود به خود خلوص باکتریایی را تضمین نمیکند. بطوریكه بسیاری از چاه […]

آلودگی میکروبی استخر

آلودگی میکروبی استخر آلودگی میکروبی استخر شامل  انواع بیماريهاي باکتریایی، ویروسی، قارچی و انگلی بوده و تدوین معیارهاي بهداشتی، به منظور جلوگیري از بیماريهاي منتقله از آب آلوده نیز یکی از مهمترین عواملی است که در سالم سازي آب استخرها و سلامت شناگران تأثیر مستقیم دارد. در بررسی کیفی آب استخرهاي شنا، عوامل فیزیکی و […]

آب آبی،آب سبز،آب خاکستري

آب آبی،آب سبز،آب حاکستری: آب آبی،آب سبز،آب خاکستريدر چرخه هیدرولوژي، منابع آب به دو دسته آب آبی و آب سبز تقسیمبندي میشوند. آبهاي زیرزمینی و آبهاي سطحی آب آبی را تشکیل میدهند، در حالیکه به رطوبت خاك در مناطق غیر اشباع آب سبز میگویند. آب باران بعد از نفوذ در خاك و قبل از اینکه به […]

تجهیزات آزمایشگاه آب

تجهیزات آزمایشگاه آب

تجهیزات آزمایشگاه آب : تجهیزات آزمایشگاه آب که مورد نیاز برای انجام آزمایشهای آب و فاضلاب بستگی به آزمایشات که قصد اندازه گیری آنرا را داریم، دارد. لذا برا اجرای آزمایشات آب و فاضلاب به مواد و تجهیزات زیر نیاز داریم… اندازه گیری PH : دستگاه pHمتر وسایل شیشه ای مختلف اندازه گیری دما : […]

روش اندازه گیری سورفکتانت

روش اندازه گیری سورفکتانت روش اندازه گیری سورفکتانت بر اساس مرجع استاندارد متد برای آزمایش های آب و فاضلاب ویرایش شماره بیست و دوم با شماره روش 5540 قابل انجام می باشد. سورفکتانت ها از طریق پساب شسشتو کارخانه های صنعتی و پساب ناشی از شستشو همراه با مواد شونیده وارد شبکه فاضلاب می گردد.سورفکتانت ها […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید