pH آب دیگ بخار

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

pH آب دیگ بخار

آزمایش pH آب دیگ بخار یکی از پارامترهای مهم آب دیگ بخار است. زیرا pH عامل خورندگی و رسوبگذاری است. pH=7 دارای خاصیت حنثی است اگر  pH کمتر از 7 باشد خاصیت اسیدی داشته و خورنده است. اگر میزان پی اچ آب بویلر بیشتر از 7 باشد بازی یا قلیایی محسوب می شود. پی اچ بالا و قلیایی بودن آب دیگ بخار موجب ته نشین شدن کربنات کلسیم موجود در آب دیگ می شود.این عامل موجب رسوب گذاری در لوله ها و دستگاه های حرارتی و مسیرهایی که آب از آن عبور می کند می گردد.

پی اچ آب دیگ بخار و کیفیت آب مصرفی در دیگ بخار تاثیر زیادی در طول عمر آن دارد.

علاوه بر pH پایین آب دیگ که موجب خورندگی می شود، قلیایی بودن آن نیز تأثیرات منفی روی دیگ دارد. قلیائیت بالا از نوع کربنات و بی کربنات و هیدروکسید بر اثر حرارت باعث شکسته شدن یون کربنات و بی کربنات می شود. این عامل موجب تولید دی اکسید کربن شده و باعث زنگ زدگی لوله های بخار می شود. موقعی که بخار سرد می شود دی اکسید کربن در آب حل شده و اسید کربنیک تولید می کند. در نتیجه اسید کربنیک نیز پی اچ دیگ را پایین آورده و موجب زنگ زدگی گوله های آب برگشتی می شود.

افت pH آب دیگ بخار همان طور که گفته شد موجب خورندگی در دیگ های بخار می شود. برای پایین آوردن پی اچ آب بویلر از پلی فسفات سدیم و آمونیاک باید به طور  همزمان استفاده کرد. بدین صورت که پلی فسفات سدیم و آمونیاک باید به طور همزمان به آب دیگ بخار تزریق شود. در صورت استفاده مجزا از پلی فسفات سدیم به دلیل غیر فرار بودن بخار بویلر را در برابر خورندگی محافظت نمی کند.

در پایین آمدن پی اچ آب بویلر عوامل زیادی از جمله سختی زیاد آب و درجه حرارت بالا دخیل هستند. پی اچ با دما رابطه غیر مستیم دارد یعنی با افزایش دما میزان pH پایین می آید. دلیل آن هم این است که با افزایش درجه حرارت، اکسیژن محلول در آب بویلر آزاد شده و به عنوان عامل خورنده عمل می کند. بنابراین در دیگ های بخار به دلیل درجه حرارت بالا، پایین آمدن پی اچ و عمل خورندگی تسریع پیدا می کند. سختی زیاد  هم که موجب  غلیط شدن آب می شود یکی از عوامل پایین آمدن pH است.

پی اچ  آب بویلر ها که خورنده نباشد و به اندازه کاف قلیایی بوده که موجب رسوب گذاری نشود 10.5 است. ولی اگر میزان سختی کل در بویلر صفر باشد، نیاز نیست میزان پی اچ در این حد باشد و می توان آن را بین 8.9 تا 9.2 نگهداری کرد و مشکلی هم پیش نمی آید. در حالت کلی میزان پی اچ آب بویلر ها در فشارهای مختلف باهم متفاوت است. در جدول 1 و 2 میزان پی اچ در فشارهای مختلف برگرفته از اسناد معتبر آورده شده است.

شاخص پی اچ بر اساس نوع و فشار دیگ بخار تعیین می شود.

 

 

مقالات پیشنهادی

نيتروژن كل كجلدال

نيتروژن كل كجلدال : نيتروژن كل كجلدال عبارت از اندازه گيري نيتروژن آلي و نيتـروژن آمونيـاكي در نمونه آب، خاک یا فاضلاب اسـت. رشـد بيولـوژيكي ميكروارگانيسم ها به نيتروژن آمونياكي نياز دارد كه به وسيله ميكروارگانيسم ها با تركيب سلول مبدل مي شـود. نيتـروژن آلي شامل مواد طبيعي مثل پروتئينها و پپتيدها، اسيدهاي نوكلوئيك و […]

آزمایشگاه سنجش آب

آزمایشگاه سنجش آب تعیین کیفیت آب در آزمایشگاه سنجش آب نه تنها برای آشامیدن بلکه برای بسیاری از صنایع و فعالیت های مختلف ضروری می باشد. در آزمایشگاه سنجش آب شرکت آب راهبر محاسب انواع نمونه های آب، پساب، فاضلاب و خاک آزمایش می شود. برای هر کدام از این نمونه ها پارامترهای خاصی بر […]

کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی

کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی : آزمايش ميكروبي شامل کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی است که  در دماي بالاتر مي تواند، ارگانيزم هاي گروه كليفرم را كه منشا ء مدفوعي دارند از انواعي كه منبعشان غيرمدفوعي است متمايز نمايد. اصلاح كردن شيوه هاي آزمايش، استاندارد كردن روشها ، و مطالعه تفصيلي اعضاي گروه كليفرم كه در مدفوع جان […]

آزمایشگاه کنترل کیفیت آب

آزمایشگاه کنترل کیفیت آب : هدف از آزمایشگاه کنترل کیفیت آب ، آگاهی از وضعیت و روند تغییرات ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی و میکروبی منابع آب، در محل استفاده میباشد. فرایند کنترل کیفی به تأیید امکان ادامه تامین آب از یک محدوده یا منبعی مشخص میانجامد لذا انجام آزمایشات شیمیایی و تعیین پارامترهاي اصلی، براي هر […]

ترکیبات شیمیایی آب

ترکیبات شیمیایی آب ترکیبات شیمیایی آب شامل یون های سولفات، کلراید، نیترات، نیتریت، آمونیاک،فسفات و… و فلزات سنگینی همچون آهن، کروم، مس، منگنر، روی و … می باشد.  آب در طبيعت بصورت خالص يافـت نمـيگـردد. بلكـه همواره مقاديري املاح، مـواد معلـق و گازهـاي محلـول را همراه خود دارد و اين موجب ميشـود كـه آب در منـاطق […]

کروماتوگرافی گازی gc

کروماتوگرافی گازی gc در این مطلب به اساس کار پیکربندی ستون ها در کروماتوگرافی گازی gc  می پردازیم. قبل از مطالعه مطلب حتما مطلب قبی ما بعنوان کروماتوگرافی گازی که به تشریح مخزن گاز حامل و سيستم تزريق نمونه است را مطالعه بفرمایید.طول ستون هاي كروماتوگرافي از كمتر از 2متر تا 50متر يا بيشتر تغيير مي كند. […]

حضور مدیر عامل شرکت آبرام در شبکه جام جام

حضور مدیر عامل شرکت آبرام در شبکه جام جام

حضور مدیر عامل شرکت آبرام در شبکه جام جام روز چهارشنبه 2 م شهریور سال 1401 آقای مهندس محمد محمودزاده مدیر عامل شرکت آبرام – آب راهبر محاسب در شبکه جام جم در برنامه هم نشینی حضور یافتند و در مورد حوزه فعالیت های این شرکت و پیشینه شرکتت و همچنین محصولات و خدمات بحث […]

pH آب کشاورزی

pH آب کشاورزی pH آب و خاک کشاورزی تاثیر بسیار مهمی در بهره وری و سوددهی از محصولات کشت شده دارد. در واقع pH نشان دهنده میزان اسیدی آب و خاک می باشد که محدوده آن بین 1 تا 14 است. pH=7 در دمای 25 درجه، خنثی بودن pH آب و خاک  را از لحاظ […]

شوری آب کشاورزی

شوری آب کشاورزی : شوری آب کشاورزی كه در واقع نمايانگر املاح محلول در آن ميباشد از عوامل مهم تأثير گذار بر كيفيت آب مـيباشـد بطوريكه اگر مقدار آن از حد مشخصي بالاتر باشد آن آب از نظر استفاده شرب و يا كشاورزي نامناسب خواهـد بود. مقدار شوري آبها با جريان كمي آن آب مرتبط […]

آزمایش آب آشامیدنی

آزمایش آب آشامیدنی آزمایش آب آشامیدنی به منظور تعیین سلامت و کیفیت آب شرب و همچنین به دلایل دیگر انجام می گیرد. در آزمایشگاه آب آشامیدنی شرکت آبرام کلیه پارامترهای مربوط به آب آشامیدنی آزمایش می شود. اگر نیاز به آزمایش فوری آب آشامیدنی خود دارید می توانید با ما تماس بگیرید. این آزمایشگاه در […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید