آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی ؟ در جواب به این سوال باید به بررسی شیمیایی و میکروبی آب مورد نظر پرداخت. پارامتر های میکروبی مانند توتال کلی فرم و کلی فرم گوارشی هر دونوع آب آب آشامیدنی و معدنی باید صفر باشد. لذا تفاوت اصلی تمایز آب معدنی و آب آشامیدنی در پارامتر های شیمیایی این دو نوع آب است. پارامتر هایی که استاندارد شماره ۱۰۵۳ آب آشامیدنی برای آب آشامیدنی سازمان ملی استاندارد تعیین نموده است. استاندارد شماره ۲۴۴۱ آب معدنی طبیعی سازمان ملی استاندارد هم کیفیت آب معدنی را تعیین نموده است.

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی ؟

 

جدول قیاسی که بین پارامتر های شیمیایی آب معدنی طبیعی و آب آشامیدنی. در کل با توجه به استاندارد ها می توان گفت که آبی برای بدن مفید است که املاح کافی همچون کلسیم ،منیزویم ،سدیم  و … را داشته باشد. چراکه آب های معدنی اگر واقعا معدنی و طبیعی باشند املاح مفید تری برای بدن را دارا می باشند. البته استاندارد آب آشامیدنی هم همانطور که در جدول دیده می شوند در قیاس با آب معدنی استاندارد های تقریبا یکانی دارند. اما آب خروجی از دستگاه های تصفیه خانگی را باید به دقت بررسی کرد چراکه عموما این دستگاه ها تمامی املاح مفید آب را تصفیه میکنند. عموما دیده شده آبی که از این دستگاه های بیرون می آید دارای tds = ۱۰ ( بر حسب میلیگرم بر لیتر) می باشد. که این مقدار tds بسیار کم می باشد.

آبهاي معدنی ، از چشمه هاي طبیعی یا چشمه هایی که مصنوعا ایجاد شده اند ، جریـان دارنـد. آنها را در همان سرچشمه در ظرف مخصوصی پر میکنند و براي مصرف حمل مینمایندآب چشمه ها بطور کلی داراي نمکهایی هستند که در موقع عبـور آب از سـطح زمـین در آن حـل شده. ولی آب مقطر فاقد این نمکهاست. مقدار این نمکهـا در آبهـاي معـدنی بمراتـب زیـادتر و لااقل به یک در هزار میرسد.

 

مقالات پیشنهادی

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی ، در میزان کل املاح محلول در آب از جمله تفاوت در میزان غلطت سختی کل، کلسیم، منیزیوم، سدیم، پتاسیم،سولفات ،کلراید، نیترات، نیتریت، و سایر پارامتر های تعیین کننده است. اما اینکه آب آشامیدنی بهتر است یا آب معدنی باید میران این پارامتر […]

مرحله تکمیلی MPN

مرحله تکمیلی MPN : مرحله تکمیلی MPN براي اطمينان از حضور باكتريهاي كليفرم و تهيه اطلاعات كنترل كيفي، آزمايش تكميلي را روي حداقل 10 % از لوله هاي مثبت مرحله تائيدي انجام دهيد.در اين مرحله از روش ، تائيد مضاعف يعني براي كليفرم هاي مدفوعي EC براي كل كليفرم ها و آبگوشت BGB استفاده مجدد از محيط […]

دستورالعمل نمونه برداری آب

دستورالعمل نمونه برداری آب توصــيه هــاي زيــر دستورالعمل نمونه برداری آب در برداشــت نمونــه هــا  از منابع آب بــراي ســنجش پارامترهــاي فيزيكــي و شــيميايي آب بايــد بــه كــار گرفتــه شــوند. قبل از برداشت نمونه از درستي موقعيت مكاني نمونه برداري و تطابق آن با ايستگاه مورد نظر اطمينان حاصل گردد. اين كار با بررسي مشخصات ايستگاه در […]

دستشویی وحمام پیش ساخته

دستشویی وحمام پیش ساخته : دستشویی وحمام پیش ساخته ،از جمله تجهيزات بهداشتي اوليه اي هستند که در مناطقی که فاقد آنها هستند(بخصوص در بلایایي که سرویس هاي بهداشتي و شبكه هاي فاضلاب آسيب جدي دیده اند)، مورد استفاده قرار می گيرند. مهمترین نكات مورد توجه در تهيه سرویس هاي بهداشتي پيش ساخته شامل استحكام، […]

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب هدف از رعایت استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب ، فراهم کردن یک محیط بی خطر است تا کارکنان آزمایشگاه ، در آن محیط به انجام فعالیت بپردارند. دومین هدف در نظر گرفتن استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب برای استفاده در فعالبت های آموزشی و پژوهشی است. در کل باید تجهیزات و پارامتر های […]

آنالیز آب آشامیدنی

آنالیز آب آشامیدنی : منظور از آنالیز آب آشامیدنی ، بررسی پارامتر های کیفیت آب شامل TDS،PH،سختی آب، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، نیترات، سولفات، کلراید، فلوراید، آهن، منگنز و … می باشد. لذا به منظور آنالیز آب آشامیدنی ابتدا باید نمونه برداری صحیحی داشت سپس آنالیز  بسته به نوع متغيرها و روشهاي آناليزي كه قرار […]

pH آب کشاورزی

pH آب کشاورزی pH آب و خاک کشاورزی تاثیر بسیار مهمی در بهره وری و سوددهی از محصولات کشت شده دارد. در واقع pH نشان دهنده میزان اسیدی آب و خاک می باشد که محدوده آن بین 1 تا 14 است. pH=7 در دمای 25 درجه، خنثی بودن pH آب و خاک  را از لحاظ […]

فرآیندهای تصفیه آب آشامیدنی

فرآیندهای تصفیه آب آشامیدنی به منظور تولید آب آشامیدنی گوارا و مطلوب برای مصرف کننده، باید به صورت مؤثری آلاینده های بیولوژیک و شیمیایی موجود در آب را حذف نمود. آلاینده های شیمیایی شامل نیترات، فلزات سنگین، رادیونوکلئوتیدها، آفت کش ها، مواد دارویی، ترکیبات شیمیایی فعال هورمونی و دیگر زنوبیوتیک ها[1] می باشد. آب تصفیه […]

آزمایشگاه آب رشت

آزمایشگاه آب گیلان آزمایشگاه آب رشت شرکت آبرام، آزمایش آب برای منابع مختلف از جمله آب آشامیدنی، چاه، کشاورزی، صنعتی و … را انجام می دهد. آزمایشگاه مرکزی این شرکت در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی تهران واقع شده است. این آزمایشگاه، آزمایشگاه معتمد محیط زیست بوده و دارای پروانه فنی […]

طعم و بوي آب استخر

طعم و بوي آب استخر : از آنجا که احساس طعم و بوي آب استخر  غالباً به یكدیگر مربوط هستند غالباً موادي که در داخل آب ایجاد بو ميکنند، تقریباً هميشه ایجاد طعم نيز مينمایند و نيز (عكس این مطلب) مواد معدني زیادي وجود دارند که ایجاد طعم ميکنند ولي به هيچ وجه توليد بو […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید