حذف تری هالومتان ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

حذف تری هالومتان ها

حذف تری هالومتان ها در تصفیه خانه های آب تازه تاسیس و در طول اصلاح تصفیه خانه های تعمیر شده باید همواره مورد بررسی و حذف قرار بگیرند. (به علت مقدار بالای تری هالومتان ها) نرخ تشکیل تری هالومتان ها به عوامل زیر بستگی دارد :

  1. مواد اولیه آلی : در صورتی که مواد اولیه در آب وجود داشته باشد،  هیپ گونه تری هالومتانی تشکیل نخواهد شد. بنابراین ، غلظت و نوع مواد آلی اولیه بر تشکیل تری هالومتان اثری مستقیم دارد. هدف از آزمایش پتانسیل حداکثر تری هالومتان (THM) کل ، اندازه گیری مقدار اولیه موجود برای واکنش با کلر آزاد باقی مانده است.
  2. میزان کلر آزاد باقی مانده : از آنجاییکه تری هالومتان از محصولات جانبی کلرزنی است، مقدار کلر آزاد باقی مانده به صورت مستقیم از مقدار تشکیل  تری هالومتان تاثیر می پذیرد. بنابراین ، شرایط اولیه اختلاط و طراحی تانک تماس نیز بر نرخ تشکیل تری هالومتان تاثیر می گذارد.
  3. دمای آب : دمای آب به طور مستقیم بر نرخ تشکیل هالومتان ها تاثیر می گذارد و برای حذف تری هالومتان ها باید دما را کنترل کرد.دمای زیاد ، سرعت تشکیل آن را افزایش می دهد و در نتیجه سبب تشکیل مقدار زیادی THM می شود. در بسیاری از مواقع، مقدار  تری هالومتان در تابستان یعنی وقنی که دمای آب ۲۵ درجه است، حدود ۲ برابر بیشتر از میزان تری هالومتان در زمستان(دمای ۴ درجه سانتیگراد) است. اگر چه دمای آب در نرخ تشکیل تری هالومتان عامل مهمی است، ولی نوع و غلظت مواد آلی اولیه نیز بر این پدیده تاثیر گذار است.
  4. پی اچ آب : نرخ تشکیل تری هالومتان و تری هالومتان خروجی به طور چشم گیری از پی اچ آب تاثیر می پذیرند. پی اچ بالا سرعت تشکیل تری هالومتان را افزایش می دهد.
  5. غلظت برم : سرعت واکنش بین برم و مولکول های اولیه سریع تر از کلر  و مواد اولیه است. مقدار تری هالومتان ها در مدت زمان کمتری افزایش می یابد. در صورتی که برمید در فرآیند آب وجود داشته باشد، غلظت تری هالومتان نهایی بیشتر از ترکیبات کلر خواهد بود. ساز و کار واکنش به این ترتیب است که یون برمید با کلی آزاد باقی مانده به برم اکسید می شود و همچنین به سرعت قادر به واکنش با مواد اولیه به شکل  تری هالومتان است.
  6. زمان تماس کلر : میزان تری هالومتان تابع مدت زمان تماس کلر است. زمان تماس طولانی ، سبب ایجاد تری هالومتان با غلظت زیاد می شود.

    نحوه تشکیل تری هالومتان ها

راهبری حذف تری هالومتان ها

  1. مرحله اول : روش های محلی برای تامین آب، مثل آب های زیرزمینی در صورتی که این گزینه وجود نداشته باشد به مرحله دوم باید رفت.
  2. مرحله دوم : شامل این مراحل است که لخته سازی و ته نشینی بهینه شود تا میزان مواد آلی  اولیه افزایش یابد. برای کم کردن زمان تماس، نقاط تغذیه عوض شود. پیش کلرزنی با پرمنگنات پتاسیم جایگزین و مقدار کمی دی اکسید کلر به عنوان پیش اکسید کننده استفاده شود. به عنوان یک گزینه دیگر ، گندزدایی از کلرآمین ها استفاده شود که شامل اضافه کردن آمونیاک ، به مقدار ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بعد از به کار بردن کلر  و حذف تری هالومتان ها است. برای حذف تری هالومتان ها  می توان و مواد آلی اولیه ، می توان از کربن فعال پودری استفاده کرد.
  3. مرحله سوم : برای اکسیداسیون و حذف مواد آلی اولیه از پیش کلرزنی استفاده شود، با استفاده از برج های هوادهی مقدار تری هالومتان محدود می شود، استفاده از بستر کربن فعال دانه ای، استفاده از فرآیند های غشایی مانند نانو فیلتراسیون

 

مقالات پیشنهادی

كربن آلي

کل کربن آلی (TOC) در آب

کل کربن آلی (TOC) در آب: کل کربن آلی (TOC) در آب به صورت تجزیه دستگاهی انجام می گیرد و معمولا برای نمونه های کم محتوای آلی به کار می رود. کل کربن آلی (TOC) در آب پارامتری کپه ای است برای تعیین غلظت کربن مقید در ترکیبات آلی آب است. در آزمایش toc ابتدا […]

pH آب

pH آب

pH آب pH آب برای بیان اسیدی یا قلیایی یک محلول به کار می رود. آب های طبیعی دارای هر دو ترکیبات اسیدی و قلیایی هستند. به طوری که بر هم کنش این ترکیبات متضاد و نیز فرآیند های شیمیایی و زیستی در آب ، pH آب را نتیجه می دهد. چی اچ در بسیاری […]

باکتری های بیماری زا آب

باکتری های بیماری زا آب باکتری های بیماری زا آب به آن دسته از باکتری های بیماری زا گفته می شود که که در هرمرحله ای در چرخه حیات ممکن است وجود داشته باشند و ایجاد بیماری برای انسان بنمایند. هدف اصلی از تصفیه آب و فاضلاب این است که تعداد قابل ملاحظه ای از باکتری های […]

شمارش کل باکتری ها TBC

شمارش کل باکتری ها TBC شمارش کل باکتری ها TBC با تکنیک ها و روش های مختلفی برای تعیین تعداد باکتری های موجود در نمونه های آب و خاک و پساب و نمونه های مواد غذای انجام می گردد. برای میکروارگانیسمهای تک سلولی، مانند باکتری ها ، بازتولید سلول تمام ارگانیزم ها همواره در حال انجام […]

اندازه گیری یون سولفات

اندازه گیری یون سولفات : اندازه گیری یون سولفات به روش کدورت سنجی و روش هدایت الکتریکی اندازه گرفته می شود.در اين روش اندازه گيري يون سولفات بر اساس كدورت سنجي و توسط دسـتگاه اسـپكتروفوتومتر انجـام مـيشـود. اسيد كلريدريك غليظ به منظور افزايش انحلال سولفات به نمونه ها اضافه ميشود. سولفات موجود در عصاره با […]

آزمایش آب پارک های آبی

آزمایش آب پارک های آبی : با توجه به مطالعات انجام شده، شاخصهاي در نظر گرفته شده با توجه آزمایش آب پارک های آبی : شاخصهاي ميكروبي، جلبـك، ،pH ، اكسيژن محلول و شاخصهاي توصيفي مثل بو، مزه، جامدات و مواد شناور، روغن و گياهان مزاحم ميباشند. در مورد وضعيت جلبكها در آبهاي كشور آماري در […]

روش اندازه‌گیری آمونیاک در آب

روش اندازه‌گیری آمونیاک در آب آمونیوم به صورت NH₄⁺ و یا نمک‌های آن با معرف نسلر (محلول قلیایی یدات جیوه و پتاس K2HgI4) تولید ترکیبی به رنگ زرد متمایل به قهوه‌ای می‌نماید که میزان آن را می‌توان توسط اسپکتروفتومتر اندازه‌گیری نمود. در آزمایشگاه آب راهبر محاسب (آبرام) علاوه بر آمونیاک، کلیه تست های فیزیکی – […]

اسیدیته (acidity) آب

اسیدیته (acidity) آب اسیدیته (acidity) آب، ظرفیت کمّی آب را برای واکنش با یک بازِ قوی برای رسیدن به یک pH نشان می دهد. رابطۀ بین pH و اسیدیتۀ یک محلول، شبیه به رابطۀ بین دما و محتوای گرمایی آن است. همان طور که برای کاهش دمای آب باید محتوای گرمایی آن کاسته شود، به […]

کیفیت پساب تصفیه خانه فاضلاب

کیفیت پساب تصفیه خانه فاضلاب به منظور اطمينان از كاركرد مناسب و مداوم کیفیت پساب تصفیه خانه فاضلاب ، لازم است كه اندازه گيري هايي به طور پيوسته يا تناوبي از آن به عمل آيد. برخي از اندازه گيري ها، جهت كنترل عمليات و برخي ديگر جهت اطمينان از كاركرد مناسب سامانه و کیفیت پساب تصفیه […]

آزمایش خاک کشاورزی

آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران

آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران کلیه پارامترهای مربوط به خاک کشاورزی را آزمایش می کند. آزمایش خاک کشاورزی یک قسمت اساسی در مدیریت زراعت در زمینه تولید محصولات کشاورزی محسوب می شود.   یک کشاورز بدون آزمایش خاک نمی تواند برنامه کود دهی مرتب و منظمی داشته باشد. در این […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید