آنالیز آب

آنالیز آب

آنالیز آب ، شامل بررسی میکروبی، شیمیایی ، فیزیکی و فلزات سنگین نمونه های آب آشامیدنی، نمونه آب استخر ، نمونه آب دریا ها و رودخانه می باشد. که این پارامتر ها بر حسب کاربری آب مورد نظر متفاوت بوده و پارامتر های کیفی شیمیایی و میکروبی متفاوتی را شامل می شود. آنالیز آب از لحاظ شیمیایی شامل بررسی غلظت کاتیون ها و آنیون های آب مانند سولفات، نیترات، نیتریت، آمونیاک ، کلراید، سدیم ، پتاسیم ، سیلیس ، سختی آب و آنالیز میکروبی آب شامل بررسی پرارامتر هایی همچون توتال کلی فرم و فیکال کلیفرم و باکتری های آلاینده آب و همچنین فلزات سنگین آلاینده آب می باشد.

كل جامدات در آب به دو صورت جامدات معلق و محلول وجود دارند؛ جامدات معلق در آب شامل مواد معدني مانند شن؛ سيلت و ديگر تركيبات خاك و موادآ لي شامل فيبرهاي گياهي؛ جلبكها و باكتريها ميباشند. كل جامدات محلول TDS در آب  آشاميدني شامل نمكهاي معدني با غلظت كمي از مواد آلي ميباشند كه يونهاي اصلي تشكيل دهنده جامدات محلول كربنات ،بيكربنات كلرايد،سولفات،نيترات،سديم، پتاسيم، كلسيم و منيزيم ميباشند. 

رنگ آب نيز از پارامترهايي است كه از نظر زيباشناختي داراي اهميت است. اگر آب رنگي باشد، مردم به طور غيرارادي از استفاده آن پرهيز ميكنند، حتي اگر كاملا از نظر بهداشت عمومي سالم باشد. رنگ معمولا بوسيله مواد آلي از قبيل جلبكها يا تركيبات هيوميك يا مواد محلولي مثل آهن ايجاد ميشود. به آبي سخت گفته ميشود كه داراي مقادير بالاي مواد محلول
(يونهاي فلزي) باشد. اين يونها عمدتا شامل
 کلسیم و منیزیم  می باشد.

در تصفيه آب، همچنين در گندزدايي و كنترل خوردگي pHداراي اهميت ميباشد. سرعت خوردگي آب بستگي زيادي به pHآب دارد. گاز كلر معمولا به صورت محلول جهت گندزدايي آب مورد استفاده قرار ميگيرد و در آب بدون آمونياك به اسيد هيپوكلرو( HOCl) و يون هيپوكلريت OCl هيدروليز ميشود. اسيد هيپوكلرو در آب معمولا به عنوان كلر آزاد باقيمانده شناخته ميشود.

گاز كلر محلول در آب يك عامل اكسيدكننده است و ميتواند مشكلاتي نظير خوردگي ، فرسايش و انحلال مواد لوله هاي شبكه
آبرساني را در پي داشته باشد. يون كلر مهمترين آنيون مهاجم آب است و باعث تشديد خوردگي ميشود. براي تعيين ميزان خورنده يا رسوبگذار بودن آب به پارامترهاي قليائيت و سختي كلسيمي نياز است. قليائيت نمايانگر ظرفيت آب براي خنثي كردن اسيد افزوده شده تا رسيدن به
pHحدود 4.5است.

در فرايند تصفيه آب،كدورت اهميت زيادي دارد، بويژه اينكه تيره بودن آب از نظر زيباشناختي آزاردهنده است و همچنين حضور ذرات كلوئيدي ريز حذف يا غير فعالسازي ارگانيسمهاي بيماريزا را دشوار ميسازد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *